Προσπάθησε να περάσει “εκτός ημερήσιας διάταξης” τα 42.000 ευρώ του “Λευκώματος”

Μέσα στον Αύγουστο και παρά την καθολική αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου (19 ΟΧΙ έναντι μόλις 7 ΝΑΙ) προσπάθησε να δώσει ο Δήμαρχος τα 42.000 ευρώ στον εκδότη Νίκο Καραμανλή για το Λεύκωμα που θα περιλαμβάνει και την... Αρχαία Ιστορία των Βριλησσίων.

Αντέδρασαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην Oικονομική Eπιτροπή με την  “εκτός ημερήσιας διάταξης” μεθόδευση Μανιατογιάννη για να δώσει μέσα στον Αύγουστο τα 42.000 ευρώ στον Νίκο Καραμανλή.

Τάσος Δημητρίου, Κατερίνα Χρυσοπούλου, Γιώργος Μαρίνης, Νικήτας Σταμετελλόπουλος είπαν “ΟΧΙ” στην εκτός ημερήσιας διάταξης κατακύρωση των 42.000 ευρώ στον εκδότη Νίκο Καραμανλή κατά την συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής (οι παρατάξεις “Δράση” , “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Πρόοδος” δεν έχουν εκπροσώπους την Οικονομική Επιτροπή λόγω του εκλογικού νόμου)

Aπίθανη δήλωση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής: “Να μην χάνουμε χρόνο ρε παιδιά…” (για να γράψει ο “εκδότης με το πούρο” την… Αρχαία Ιστορία των Βριλησσίων μέσα στον Αύγουστο)

Τον “επείγοντα χαρακτήρα” της συγγραφής από τον εκδότη Νίκο Καραμανλή της… Αρχαίας Ιστορίας των Βριλησσίων επικαλέστηκε ο Κώστας Βαφειάδης για να του δώσει τα 42.000 μέσα στον Αύγουστο. Μετά την αντίδραση της αντιπολίτευσης ο (ομολογουμένως συνεπής και εργατικός) αντιδήμαρχος έκανε πίσω παρά τις πιέσεις του Ξένου Μανιατογιάννη. ‘Ετσι τα 42.000 ευρώ θα δοθούνε στον “εκδότη με το πούρο” μετά τις θερινές διακοπές με κανονική ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής.

Τελικά δεν είναι όλοι σαν την Βούλα Αρσένη που “καθάρισε” τον “εκδότη με το πούρο” στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιό πρόθυμη η Βούλα Αρσένη από τον Κώστα Βαφειάδη στην εξυπηρέτηση του Νίκου Καραμανλή. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/07/20) μόλις μέτρησε (ως προεδρεύουσα) τα 19 ΟΧΙ στο Λεύκωμα έναντι των 7 ΝΑΙ … δεν έβαλε το θέμα προς ψηφοφορία! Από το κοινωνικό παντοπωλείο στα.. ντελικατέσεν των πούρων.

Και για όσους αδυνατούν να πιστέψουν ότι τα Βριλήσσια έχουν και… Αρχαία Ιστορία η οποία θα περιλαμβάνεται στο λεύκωμα των 42.000 ευρώ αυτή είναι η απόδειξη όπως ακριβώς αναφέρεται στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής

“Αρχαίοι Βριλησσιώτες” θα περιλαμβάνονται σύμφωνα με την κατακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού (με την μόνον μια προσφορά) στο Λεύκωμα των 42.000 ευρώ που θα εκπονήσει ο “εκδότης με το πούρο”. Το γεγονός ότι δεν θα λάβει τα χρήματα τον Αύγουστο (όπως μεθόδευε “εκτός ημερήσιας διάταξης” ο Ξένος Μανιατογιάννης) πιθανόν να αλλάξει ελαφρώς την ενδυμασία των “Αρχαίων Βριλησσιωτών”. Από θερινή σε φθινοπωρινή. Δεν έχει διευκρινιστεί, πάντως, αν η Αρχαία Ιστορία των Βριλησσίων θα διδάσκεται (ως μάθημα κατ’ επιλογή) στα σχολεία του Δήμου μας ή αν θα περιοριστεί στα μαθήματα του ανοιχτού πανεπιστημίου.

Πριν από την Αρχαία Ιστορία των Βριλησσίων ο εκδότης Νίκος Καραμανλής έχει ήδη συγγράψει την “Αγιογραφία”  του Ξένου Μανιατογιάννη

Με συνεντεύξεις-αγιογραφίες στην εβδομαδιαία εφημερίδα του “Παρασκήνιο” (αγνώστου, πάντως, κυκλοφορίας). Στην ίδια εφημερίδα έχει αναλάβει να  “ξελασπώνει” τον δήμαρχο με δημοσιεύματα-λιβανιστήρια στις δύσκολες καταστάσεις. Στην περίπτωση της διαγραφής του χρέους των 5.500 ευρώ από λογαριασμό νερού γνωστού βριλησσιώτη επιχειρηματία. Αλλά και στην περίπτωση της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ναυτική Βάση. Ο “εκδότης με το πούρο” με τα δημοσιεύματα αυτά προσβάλει όχι μόνον την κοινή λογική, αλλά και τους ίδιους τους βριλησσιώτες. Όλους αυτούς, δηλαδή, που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς νερού ή που δεν θέλουν να μετατραπεί μέρος της Ναυτικής Βάσης από πνεύμονας πρασίνου σε σκουπιδότοπο.