Το “ντελικατέσεν” του Μεγάλου Ρουσφετιού και τα SMS της κυρίας Αρσένη.

Από την αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κυρία Βούλα Αρσένη λάβαμε την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια

Αυτή είναι η επιστολή της κυρίας Βούλας Αρσένη

Mετά το ανυπόγραφο  κείμενο  με τίτλο «Έτσι “έδεσε” η Β.Aρσένη το Μεγάλο Ρουσφέτι στον εκδότη Ν.Καραμανλή» που αναρτήθηκε στον ιστότοπο vrilissiapress.gr, ενημερώνω τον ανώνυμο συντάκτη του ότι: Λόγω κωλύματος  συμμετοχής του Προέδρου  κ. Λύτρα Απόστολου (όπως ο ίδιος  επιβεβαίωσε,βλ. την σχετική του ανακοίνωση περί διάψευσης  των συκοφαντικών ισχυρισμών σας https://www.facebook.com/d.kontodinas/posts/748226219256576), και του Αντιπροέδρου  κ. Φαράκλα,  προήδρευσα  στην χθεσινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22/7/20, βάσει των διατάξεων  του άρ.69 του Ν.3852/2010 (και όχι λόγω προθυμίας αλλά υποχρέωσης). Οσον αφορά  στην προμήθεια  του λευκώματος, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία Συνοπτικού Διαγωνισμού  βάσει των διατάξεων του Ν. 4412/2016 χωρίς καμία ένσταση κατά της διαδικασίας  και φυσικά χωρίς να υπάρχει ούτε υποψία “μεγάλου ρουσφετιού”. Επειδή το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό, καλώ και προκαλώ τον ανώνυμο συντάκτη του κειμένου αλλά και τον κο Ντινόπουλο σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε  ψευδώς  στο Δημοτικό συμβούλιο της 22/7/20, να προσβάλει  την απόφαση  της Οικονομικής Επιτροπής  συμφωνα με την δυνατοτητα που δίνουν οι διατάξεις του Ν.3852/2010 και του Ν.4412/2016  και να αποδείξει τα οσα δημοσιευει. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτώ το “κατέβασμα ” της ανάρτησης και την δημοσίευση συγνώμης από τον ιστότοπο vrilissiapress προς το πρόσωπο μου  αλλά και την διοίκηση, για τα ψευδώς αναφερόμενα. Η Κοινωνική πολιτική  του Δήμου  δεν είναι “ντελικατέσεν” όπως αναφέρθηκε,ούτε και χρησιμοποιείται  για εντυπωσιασμούς  και πολιτικές ποταπές αντιπαραθέσεις. Η προσπάθεια συκοφάντησης μου  για να πληγεί η Δημοτική Αρχή  του Ξένου Μανιατογιάννη, ξεπερνάει κάθε ηθική γραμμή αντιπολίτευσης. Ευτυχώς δεν είμαστε “πρόθυμοι”, είμαστε ΕΝΤΙΜΟΙ!

Η απάντηση του vrilissiapress.gr στην κυρία Βούλα Αρσένη

Το ιστολόγιο vrilissiapress.gr δεν είναι ανώνυμο όπως ισχυρίζεται η κυρία Αρσένη αφού υπάρχει “ταυτότητα” με τα ονόματα των υπευθύνων  του ιστολογίου όπως αντίστοιχη  “ταυτότητα” υπάρχει και στην ομώνυμη εφημερίδα. ‘Αρα εδώ η κυρία Αρσένη που επικαλείται δήθεν “ανώνυμους” συντάκτες ψεύδεται.

Το vrilissiapress.gr ανήρτησε ΟΛΕΣ τις τοποθετήσεις των μελών του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου για το επίμαχο θέμα. Και την δική της. Και μάλιστα το έκανε πριν κάν περάσουν 12 ώρες από την λήξη της συνεδρίασης. Συνεπώς προσέφερε στους δημότες την δυνατότητα να σχηματίσουν την δική τους γνώμη.

Το vrilissiapress.gr διατηρεί βεβαίως το δικαίωμα (όπως όλα τα ΜΜΕ σε όλον τον κόσμο) να κάνει τα δικά του σχόλια και να ελέγχει την διοίκηση του Δήμου όπως, άλλωστε, είναι και ο πραγματικός ρόλος του τύπου αναφορικά με την όποια (κεντρική ή τοπική) εξουσία. Αν η κυρία Βούλα Αρσένη νομίζει ότι θίγεται μπορεί να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Η μπάλα στην εξέδρα: το νόμιμο και το ηθικό.

Η κυρία Βούλα Αρσένη, όμως, πετάει σκόπιμα την μπάλα στην εξέδρα. Κανείς δεν ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο διαγωνισμός των 42.000 ευρώ δεν ήταν νόμιμος. Αντιθέτως τονίστηκε ότι δεν ήταν ηθικό να δίδονται 42.000 ευρώ για το λεύκωμα σε διαγωνισμό με μόνον μια προσφορά και στον εκδότη Νίκο Καραμανλή που προκλητικά στηρίζει μέσω της εφημερίδας του τον δήμαρχο (μέχρι και υπερ των απορριμματοφόρων στην ναυτική βάση συντάχθηκε με δημοσιεύματά του)

Η γκάφα της κυρίας Αρσένη: Ο διαγωνισμός ήταν… “νομότυπος” !

Η κυρία Βούλα Αρσένη αναφέρεται σε δήλωση του Αποστόλη Λύτρα (μέσω του … Δημήτρη Κοντοδίνα) σύμφωνα με την οποία ο διαγωνισμός ήταν … νομότυπος (και βέβαια όχι νόμιμος). Εκτός του ότι εκθέτουν (Αρσένη-Κοντοδίνας) τον έγκριτο νομικό Αποστόλη Λύτρα “καρφώνονται” και μόνοι τους. Ασφαλώς και ο διαγωνισμός με την μόνον μια προσφορά (αυτή του Νίκου Καραμανλή) ήταν… “νομότυπος”

 

Και μια επιπλέον απάντηση του vrilissiapress.gr στο τμήμα εκείνο της επιστολής  Αρσένη που αναφέρει ότι  “Η κοινωνική πολιτική του Δήμου δεν χρησιμοποιείται για εντυπωσιασμούς και πολιτικές ποταπές αντιπαραθέσεις”  (δείτε το SMS)

Αυτό το SMS έστελνε η κυρία Αρσένη στους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου παραμονές εκλογών. Αποδεικνύοντας τις … “μη ποταπές” κοινωνικές ευαισθησίες της που μετέτρεψαν μια υπηρεσία του Δήμου σε μηχανισμό ρουσφετιού. Το … ντελικατέσεν του Μεγάλου Ρουσφετιού ήρθε μετά.