Νικήτας Κακλαμάνης: Στην μάχη της αυτοδιοίκησης με νέο ρόλο.

Ήταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή!

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι επικεφαλής της ομάδας κρούσης της ΝΔ που θα εξετάσει τις υποψηφιότητες για τους 325 Δήμους της χώρας που θα στηριχθούν,με οιονδήποτε τρόπο, από την Νέα Δημοκρατία.

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε ένα έμπειρο στέλεχος της παράταξης γι’ αυτόν τον ρόλο είναι ενδεικτικό του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός του για τις δημοτικές εκλογές.

Κατάργηση της απλής αναλογικής

Δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι θα καταργήσει άμεσα στον νόμο Σκουρλέτη (Κλεισθένης) για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εφόσον βέβαια προηγηθούν των δημοτικών οι βουλευτικές εκλογές και η Νέα Δημοκρατία τις κερδίσει (προηγείται κατά 14 μονάδες στην τελευταία δημοσκόπηση)

Ήδη πάντως η αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε (με εντολή Τσίπρα) να αποδεχθεί ο υπουργός εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης για διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών τον Μάιο (αντί τον Οκτώβριο) του 2019, μαζί, δηλαδή, με τις ευρωεκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα.

Γιατί είναι,πλέον, πολύ πιθανό να στηθούν, τελικά, τον Μάιο του 2019 τριπλές κάλπες με ταυτόχρονη διεξαγωγή και των βουλευτικών εκλογών,οπότε ο χρόνος για την «ομάδα κρούσης» του Νικήτα Κακλαμάνη τρέχει πιό γρήγορα.

Αυστηρά κριτήρια για τους Δήμους που χάθηκαν

Ξεχωριστό ενδιαφέρον υπάρχει από την Νέα Δημοκρατία για τους Δήμους των οποίων οι δήμαρχοι πρόσκειντο στην ΝΔ και στις εκλογές του 2014 οι Δήμοι αυτοί χάθηκαν ή παραδόθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οποίες πάντως δεν είναι πολλές (για παράδειγμα στην ενιαία Β’ Αθηνών είναι μόνον το Χαλάνδρι, ο Βύρωνας και τα Βριλήσσια) θα εξασφαλιστούν, με αυστηρά και άτεγκτα κριτήρια, οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές προϋποθέσεις ώστε να αποφευχθούν τα όποια λάθη του 2014.

Για να δημιουργηθούν, αντιστοίχως, συνθήκες νίκης ώστε οι Δήμοι αυτοί να αποκτήσουν νέους δημάρχους οι οποίοι θα πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για Δήμους της Β’ Αθηνών

Σε κάθε περίπτωση η αυτοδιοικητική επάρκεια των υποψηφίων που, με οποιονδήποτε τρόπο, θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία είναι το κυρίαρχο κριτήριο.

Γιατί πάγια θέση του κόμματος είναι η ανεξαρτησία των Δήμων από την κεντρική διοίκηση.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον θα υπάρξει για Δήμους της Β’ Αθηνών, αφού, με την σχεδιαζόμενη κατάτμηση αυτής της περιφέρειας, δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.