Κατερίνα Χρυσοπούλου: Μαύρη τρύπα” στο Δήμο Βριλησσίων με € 700.000 χρέη στην ΕΥΔΑΠ

Γράφει η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Χρυσοπούλου:
“Νοικοκύρεμα των Οικονομικών” πρεσβεύει η Δημοτική αρχή Μανιατογιάννη, αλλά δεν μας εξηγεί ότι αυτό το νοικοκύρεμα έφτασε να ισοδυναμεί με € 700.000 χρέος στην ΕΥΔΑΠ. [Αυτό το… χρέος γνωρίζουμε].
Τι σημαίνει ΕΥΔΑΠ για τα Βριλήσσια; Μα οι λογαριασμοί για το νερό που “αγοράζει” ο Δήμος από την ΕΥΔΑΠ για την ύδρευση των δημοτών Βριλησσίων.
Με άλλα λόγια: στέλνει ο Δήμος Βριλησσίων τους λογαριασμούς ύδρευσης σε εμάς τους δημότες, τους πληρώνουμε στο Δήμο, αλλά ο Δήμος δεν τους πληρώνει στην ΕΥΔΑΠ. Αυτό συνέβη – σε γενικές γραμμές – στο Δήμο μας.
[Ναι, ναι. Θα πουν ότι ήταν το πρώτο Lockdown, covid κλπ. Αλλά για όλους τους Δήμους ίσχυσε αυτό. Και για όλα τα νοικοκυριά και επαγγελματίες].
Στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου (30/12/20) ενημερωθήκαμε – γιατί η νομοθεσία το απαιτεί, όχι ότι ήθελε η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει – ότι ο Δήμος μας χρωστάει € 700.000. Δηλαδή, δεν πληρώθηκαν λογαριασμοί που αφορούσαν σε κατανάλωση μηνών Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου και Ιουλίου.
Ευτυχώς ο Δήμος επιχορηγήθηκε με το αντίστοιχο ποσό από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κι έτσι η “μαύρη τρύπα” καλύφθηκε.
Με μια εξαιρετική! χρονική ανακολουθία:
Στις 26/10/20 – μάθαμε- ότι έλαβε ο Δήμος εξώδικο από την ΕΥΔΑΠ.
Στις 13/11/20 βγαίνει πρόσκληση από το Υπουργείο Εσωτερικών προς Δήμους που θέλουν να λάβουν επιχορήγηση.
Στις 19/11/20 κάνει ο Δήμος το αίτημα για επιχορήγηση. Το εξώδικο – όπως μας ενημέρωσαν – ήταν απαραίτητο δικαιολογητικό για να λάβουμε την επιχορήγηση και το ζήτησε η Δημοτική Αρχή από την ΕΥΔΑΠ. Γιατί είμαστε και… μέντιουμ.
Ωραία ερμηνεία δίνει η Δημοτική Αρχή στην έννοια “νοικοκύρεμα”.
Αυτά, για αρχή του έτους. Όχι και τόσο ευοίωνα τα νέα, δυστυχώς.
ΥΓ 1: Σκεφτόμουν να περάσει η εορταστική περίοδος αλλά…
ΥΓ 2: Μια νέα εισήγηση για πρόσλήψη 24 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις θα συζητήσουμε αύριο Παρασκευή στην 1η Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ως ημερομηνία έναρξης της σύμβασής τους ορίζεται η 11/1/21. Η Δευτέρα δηλαδή. Τώρα, πόσες ώρες θα έχει διάρκεια και η προκήρυξη αυτή… θα δούμε. Όμως είναι – ας πω – “αδικία” και ως προς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανεργία και αγωνιούν, αλλά και ως προς εμάς, τους Δημοτικούς Συμβούλους, η Δημοτική Αρχή να θεωρεί ότι μπορεί εξώφθαλμα να ασκεί την πελατειακή της πολιτική.
Να προσλάβει. Αλλά με ίσους όρους απέναντι σε όλους.
ΥΓ 3: Καλή χρονιά, είπαμε; Δεν είπαμε!