Η ΔΡΑΣΗ καλεί τους δημότες να συμβάλουν στην πυροπροστασία του περιαστικού άλσους Βριλησσίων

Διαθέτουμε ένα απόγευμα Δευτέρας από το καλοκαίρι μας για την πυροπροστασία του δάσους του «Αγίου Θεοκλήτου» – Κάλεσμα της ΔΡΑΣΗΣ προς όλους τους δημότες. Η Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη από την Δευτέρα 6 Ιουλίου και κάθε Δευτέρα, για μια ακόμα χρονιά, θα προσφέρει τις δυνάμεις της στην συλλογική προσπάθεια πυρασφάλειας του άλσους του «Αγ. Θεοκλήτου».

Αυτό το δάσος είναι ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας πράσινου στο προάστιο μας, ένας χώρος αναψυχής με τη δική του ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα. Έχει σχετικά σημαντικές διαστάσεις και πολλά σημεία από όπου μπορεί κανείς να παρατηρήσει για τυχόν εστίες πυρκαγιάς από την πολύ-πολύ αρχή τους. Εστίες για το ίδιο το δάσος, αλλά και για την κοντινή μας Πεντέλη ή την πιο μακρινή μας Πάρνηθα.

Είναι μικρό αλλά είναι δικό μας και είναι το μόνο που έχουμε. Θα το προστατεύσουμε και θα το φροντίσουμε σαν να είναι το μοναδικό στον κόσμο! Η ευθύνη να είναι και το 2020 μια χρονιά χωρίς πυρκαγιές στο δάσος μας, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Είναι υπόθεση όλων των δημοτών, όλων όσοι απολαμβάνουμε τα αγαθά του.

Για αυτό σας καλούμε όλους να ζήσετε μια «Δευτέρα στο Θεόκλητο». Να διαθέσετε δηλαδή, ένα καλοκαιρινό απόγευμα για την προστασία του δάσους. Πάρτε τα παιδιά σας μικρά και μεγάλα και ελάτε ένα βραδάκι, όποια Δευτέρα μπορείτε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δεν είναι μια διαδικασία άχαρη και βαρετή.

Είναι μια εκδρομή, μια ευκαιρία να βρίσκεσαι στη φύση χωρίς να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, να θαυμάζεις τη θέα της Αττικής μέχρι τη θάλασσα του Πειραιά, τη δύση του ήλιου πίσω από την Πάρνηθα, να συζητήσεις με αυτούς που ήρθατε μαζί ή να γνωρίσεις άλλους γείτονες που έχετε τις ίδιες ανησυχίες.

Έτσι απλά για να ηρεμήσεις από τις έννοιες της δουλειάς, τη βαβούρα της κίνησης, τις αγωνίες της καθημερινότητας.

Αν σας αρέσει η πρωτοβουλία μας και θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς μπείτε στο site ΔΡΑΣΗΣ και δηλώστε το ενδιαφέρον σας για οποιοδήποτε απόγευμα Δευτέρας, από τώρα και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, στην ανάλογη φόρμα συμμετοχής που έχει ετοιμάσει ο Μάκης Ετζόγλου ο οποίος επιμελείται την ιστοσελίδα μας: https://www.drasivrilissia.gr/Pyrasfaleia/Pyrasfaleia (Μόλις κάποιος δηλώσει συμμετοχή για ένα συγκεκριμένο δίωρο, αυτό «κλείνει» και εμφανίζεται μη διαθέσιμο. Έτσι η «λίστα» συμπληρώνεται αυτόματα. Η δήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε στιγμή).

Πληροφορίες: Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, 6974371054

Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη

πηγή: “Δράση για μια άλλη πόλη”