Ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον Θάνο Τσιρίκο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Παρά την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν ο Θάνος Τσιρίκος και ο Θεόφιλος Αυθίνος δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό στον προκριματικό του ατομικού αγωνίσματος των καταδύσεων από 3 μ. τραμπολίνο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Οι δύο Έλληνες καταδύτες την Παρασκευή 14 Μαίου όπου αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη, με τον Αυθίνο να κατατάσσεται τελικά 23ος και τον Βριλησσιώτη Τσιρίκο 24ος.

Ο Θεόφιλος Αυθίνος έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα μέχρι και την τρίτη βουτιά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τελικά βαθμολογήθηκε με 331,95 βαθμούς, αρκετά βελτιωμένος πάντως σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Τόκιο και με ατομικό ρεκόρ. Ο Θάνος Τσιρίκος με επίσης αξιοπρεπή εμφάνιση, βαθμολογήθηκε με 326,05.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ σχετικά με την προσπάθεια των αθλητών του: «Και οι δύο είναι νεαροί, ταλαντούχοι καταδύτες και το μέλλον είναι μπροστά τους. Mε μία σωστή προετοιμασία, έχοντας αγώνες και σωστές συνθήκες προπόνησης, τα πρώτα καλά δείγματα θα φανούν του χρόνου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών στη Φουκουόκα. Μελλοντικός στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού το 2024».

Μια ημέρα αργότερα και μετά από πολύ αξιόλογη εμφάνιση οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος έφτασαν στην έβδομη θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μέτρα σταθερά στην ίδια διοργάνωση. Οι δύο Έλληνες αθλητές βαθμολογήθηκαν με 357,39 βαθμούς, πολύ περισσότερους από το προολυμπιακό στο Τόκιο (350,28 β. εκεί, ενώ το ρεκόρ τους ήταν 351,60 β. στο Ροστόκ τον Φεβρουάριο του 2020). Οι δύο νεαροί καταδύτες μας έδειξαν ότι έχουν μέλλον σε αυτό το αγώνισμα.