Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Κουβαρά

Από ανακοπή καρδιάς έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 77 ετών η Ζωή Κουβαρά. Η εκλιπούσα είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος από το 2002 μέχρι το 2014 και είχε εξαιρετικά πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση όχι μόνον στα Βριλήσσια αλλά και ευρύτερα στην περιοχή των βορείων προαστίων. Χθές το βράδι επέστρεψε σπίτι της από εκδήλωση της Παναθηναϊκής στο κέντρο της Αθήνας και τις πρώτες πρωινές ώρες αισθάνθηκε ένονη δυσφορία. Η Κατερίνα Σκαπή, η γυναίκα η οποία ήταν μαζί της τα τελευταία χρόνια ειδοποίησε το 166 αλλά και τον οικογενειακό φίλο και κουμπάρο της Ζωής Κουβαρά , γιατρό Παναγιώτη Κατσαμπίδη, ο οποίος παρά τις προσπάθειές του δεν κατάφερε να την κρατήσει στην ζωή. Η κηδεία της Ζωής Κουβαρά θα γίνει αύριο (Τετάρτη) στις 16.00 στην εκκλησία της Ανάληψης. Λόγω του θανάτου της Ζωής Κουβαρά ματαιώθηκε, με απόφαση του δημάρχου, η προγραμματισμένη για αύριο (Τετάρτη) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Κώστας Βαφειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Ζωής Κουβαρά:” Η Ζωή δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Υπηρέτησε τα κοινά του Δήμου επί σειρά ετών από τη θέση της Αντιδημάρχου και Προέδρου του ΟΚΠΑ με υπευθυνότητα, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ανθρωπιά. Υπήρξε ένας άνθρωπος ευαίσθητος, έτοιμη να συμπαρασταθεί σε όλους. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια“.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο της Ζωής Κουβαρά δήλωσε: “Η απώλεια της Ζωής Κουβαρά βυθίζει σε θλίψη όλη την κοινωνία των Βριλησσίων, αλλά και τους εκατοντάδες ανθρώπους που την αγάπησαν για την ευαισθησία, το ήθος , αλλά και τον δυναμισμό της. Μέχρι την τελευταία ώρα ήταν αγωνίστρια για τις πολιτικές πεποιθήσεις αλλά και για τις ανθρώπινες αξίες στις οποίες ήταν προσηλωμένη. Θα την θυμόμαστε ως την γυναίκα που ήξερε πάνω από όλα να δίνει απλόχερα την αγάπη της”

O Γιάννης Πισιμίσης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απώλεια της Ζωής Κουβαρά: “Με θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί την απώλεια της πρώην Αντιδημάρχου Βριλησσίων, Ζωής Κουβαρά. Μιας γυναίκας που υπηρέτησε επί σειρά ετών τα Βριλήσσια και η οποία με αφοσίωση προσέφερε σημαντικό έργο, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας. Οι συμπολίτες μας, αναγνωρίζοντας το έργο της και τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που την διακατείχαν, την εξέλεγαν στις πρώτες θέσεις προτίμησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της.