Από τον Άρη..

στην ναυτική βάση Βριλησσίων.

Η δημοτική αρχή εξήγγειλε χωροθέτηση θερινού κινηματογράφου στο πάρκο στην ναυτική βάση Βριλησσίων ως συμπλήρωμα στην «αξιοποίηση της καντίνας». Χωρίς, όμως, να δώσει περισσότερα στοιχεία για το πώς και πότε αυτός ο κινηματογράφος θα λειτουργήσει.

Γιατί από την εποχή των «θερινών σινεμά» του, μακαρίτη πλέον, Λουκιανού Κηλαηδόνη, έχουν περάσει τουλάχιστον 30 χρόνια. Άλλα τόσα, ίσως και περισσότερα, έχουν περάσει και από την εποχή λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου ΑΡΗ στα Βριλήσσια.

 

(φωτό αρχείου)

Η τεχνολογία εξελίχθηκε

Όσοι είναι, σήμερα, κάτω από 50 χρονών, ο ΑΡΗΣ δεν τους θυμίζει θερινό κινηματογράφο, αλλά το ηλιακό μας σύστημα.Η τεχνολογία των θερινών σινεμά έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά, όπως και το είδος ψυχαγωγίας το οποίο προσφέρουν.

Όλα αυτά συνθέτουν δραστηριότητα που όταν πραγματοποιείται από μια δημοτική αρχή (έστω και σε συνεργασία με ιδιώτη) απαιτεί σχεδιασμό, πρόγραμμα και αντίστοιχες μελέτες. Όπως, επίσης, και οικονομικό προϋπολογισμό.

Διαφορετικά παραπέμπει σε ερασιτεχνισμό, προχειρότητα και έλλειψη επαφής με την κοινωνία η οποία απαιτεί υψηλή ποιότητα ψυχαγωγίας ακόμη και σε μια καλοκαιρινή κινηματογραφική βραδιά.