Απάντηση Ντινόπουλου σε Μανιατογιάννη: “Όταν βγει το λεύκωμα, θα καταλάβεις τι έκανες!”

Από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αργύρη Ντινόπουλο εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση στα όσα αναφέρει ο δήμαρχος σε δελτίο τύπου (για το λεύκωμα) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Βριλησσίων. Αυτό το δελτίο τύπου του δημάρχου μπορούνε, επίσης, οι αναγνώστες του vrilissiapress.gr να το διαβάσουν κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτή είναι η απάντηση του Αργύρη Ντινόπουλου στον Δήμαρχο

Τον «εκδότη με το πούρο» κύριο Νίκο Καραμανλή είναι αλήθεια ότι τον πέταξα έξω από το γραφείο μου όταν το μακρινό 2003 μου ζήτησε να εκδώσει το λεύκωμα των Βριλησσίων επειδή ακριβώς γνώριζα την ποιότητα της δουλειάς του. Δεν είχαμε ανάγκη τον κύριο Καραμανλή για να μας πει την… αρχαία ιστορία των Βριλησσίων! Ο κύριος Μανιατογιάννης, αντιθέτως, του άνοιξε  την πόρτα και (κυρίως) τα ταμεία του Δήμου. Αφού προηγουμένως ο κύριος Καραμανλής με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στο εβδομαδιαίο έντυπό του (αγνώστου, πάντως, κυκλοφορίας) προσπαθούσε να βγάλει «λάδι» τον κύριο Μανιατογιάννη για τα 5.500 ευρώ που χάρισε σε λογαριασμό νερού γνωστού βριλησσιώτη επιχειρηματία. Αλλά και όταν ο κύριος Μανιατογιάννης πιάστηκε «με την γίδα στην πλάτη» στην υπόθεση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην ναυτική βάση πάλι ο κύριος Καραμανλής προσπάθησε να τον βγάλει «λάδι». Ο δήμαρχος απέκρυπτε από τους βριλησσιώτες το σχέδιο για τα απορρίμματα στην ναυτική βάση και ο κύριος Καραμανλής τον υμνολογούσε!

“Νόμιμος” διαγωνισμός με μόνον μια προσφορά

Και λίγες εβδομάδες μετά ο κύριος Μανιατογιάννης του έδωσε 42.000 ευρώ για το λεύκωμα που θα παρουσιάζει (μεταξύ άλλων) και την… αρχαία ιστορία των Βριλησσίων. Σε διαγωνισμό με την μόνον μια προσφορά. Αυτήν του κυρίου Καραμανλή! Στο δημοτικό συμβούλιο 19 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν να ληφθεί απόφαση ώστε να μην προχωρήσει η παραγωγή του λευκώματος (έναντι 7 δημοτικών συμβούλων του κυρίου Μανιατογιάννη). Και η προεδρεύουσα κυρία Βούλα Αρσένη, αρνήθηκε να φέρει το θέμα σε ψηφοφορία.

Τι έγινε με Λύτρα και Αρσένη

Ο απουσιάζων πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αποστόλης Λύτρας προφασίστηκε «επαγγελματική υποχρέωση». Αυτό είναι πρωτοφανές! Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε «δια ζώσης» ύστερα από σχεδόν 5 μήνες και ο (αμειβόμενος!) πρόεδρος δεν ήρθε γιατί, λέει, «είχε άλλη δουλειά». Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι ο αντιπρόεδρος Κώστας Φαράκλας με τρείς εγχειρήσεις τον τελευταίο μήνα δεν μπορούσε να παραστεί.  Έτσι βρέθηκε η «πρόθυμη» κυρία Βούλα Αρσένη να «δέσει» το Μεγάλο Ρουσφέτι στον Νίκο Καραμανλή. Η οποία ( Βούλα Αρσένη) μόλις μια ημέρα πριν από την συνεδρίαση ενημέρωνε γραπτώς τον Αποστόλη Λύτρα ότι δεν θα παραστεί καν στο δημοτικό συμβούλιο επειδή η «δια ζώσης» συνεδρίαση ήταν (κατά την κυρία Αρσένη) επικίνδυνη για την υγεία της λόγω Covid-19. Τελικά για την κυρία Αρσένη υπεράνω της δικής της υγείας ετέθησαν  οι «επαγγελματικές υποχρεώσεις» του κυρίου Λύτρα. Ή ακριβέστερα του κυρίου Καραμανλή.

Όλοι αντίθετοι

Και κάτι τελευταίο: τα βίντεο από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που κατακλύζουν το διαδίκτυο εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κύριο Μανιατογιάννη. Γιατί αποκαλύπτουν ότι ΟΛΕΣ οι παρατάξεις (πλην της δικής του) είναι απολύτως αντίθετες με το «νόμιμο» Μεγάλο Ρουσφέτι των 42.000 ευρώ στον εκδότη Νίκο Καραμανλή. Ο κύριος Μανιατογιάννης δεν είχε την πολιτική ευστροφία να πάρει πίσω το «λεύκωμα» όπως του πρότεινα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Όταν αυτό εκδοθεί (μαζί με τα… DVD) θα καταλάβει πόσο πολύτιμες ήταν οι συμβουλές μου. Κι’ ας με βρίζει τώρα..