Ανάποδα!

Στις ώριμες αστικές δημοκρατίες η αξιωματική αντιπολίτευση ελέγχει την κυβέρνηση! Στην τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να κάνει το ίδιο. Να καταγγέλλει (όταν κρίνει αναγκαίο) κακοδιαχείριση, σπατάλες, λάθος επιλογές της διοίκησης,ανυπαρξία ουσιαστικού έργου.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να παρακολουθούν όλους τους τομείς της διοίκησης. Για να ελέγχουν τους διοικούντες! Ώστε να ενημερώνουν τους δημότες.

Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο

Σε μικρούς, μάλιστα Δήμους, όπως τα Βριλήσσια,αυτό είναι εύκολο. Με συγκεντρώσεις δημοτών. Με ομιλίες. Με εκδηλώσεις. Με κυκλοφορία ενημερωτικών φυλλαδίων.Με λειτουργία ,επιτέλους, ενός site στο οποίο να εκφέρεται ο αντιπολιτευτικός λόγος.

Γιατί μόνον έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου. Δηλαδή των δημοτών. Γι’ αυτό την ψήφισε ο κόσμος! Για να αντιπολιτεύεται.

Αυτό, δηλαδή,που κάνουν οι δημοτικές παρατάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους περισσότερους δήμους της χώρας. Αλλιώς κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για συμπαιγνία με την διοίκηση. Ή, στην καλλίτερη περίπτωση, για αδιαφορία.

Όλα καλά..

Στα Βριλήσσια, θα νόμιζε κανείς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ότι όλα πηγαίνουν καλά! Ο λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν φτάνει στην τοπική κοινωνία. Όποιος τον αναζητήσει στο διαδίκτυο οδηγείται στην.. προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο.

Οι αρμόδιες επιτροπές του Δήμου (όπου λαμβάνονται αποφάσεις για δαπάνες χιλιάδων ευρώ) συχνά συνεδριάζουν χωρίς να παρίσταται εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο

Κατόπιν αυτών δεν είναι ανεξήγητο το δημοσκοπικό προβάδισμα της παράταξης η οποία σήμερα διοικεί τον Δήμο έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρά τις σπατάλες, τις «απευθείας αναθέσεις», την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου, η σημερινή δημοτική αρχή, προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρόσκειται στην Ν.Δ, κατά 15 μονάδες! (στην τελευταία δημοσκόπηση της ALCO)

Το ανάποδο

Είναι, από το ανάποδο, η διαφορά (παρά μια μονάδα) που προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ της 30/06 , όπου η ΝΔ λαμβάνει το 36,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,6%.