«Βριλησσός»: Οικονομικές διακοπές εθελοντικής εργασίας στην Λέσβο

Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός». Η δράση θα πραγματοποιηθεί  από τις 20 έως τις 31 Αυγούστου στη Λέσβο, ενώ όπως επισημαίνει ο Σύλλογος οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Έξι χρόνια έχουν περάσει από την μοναδική εμπειρία των εθελοντών του Βριλησσού στα μονοπάτια της Λέσβου αλλά και στην ανθρωπιστική δράση στο πρώτο προσφυγικό κύμα το 2015.

Φέτος οι εθελοντές μας σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου θα φροντίσουν και θα προβάλλουν τα μονοπάτια της Λέσβου ως προορισμού ιδανικού για πεζοπορία.

Η φροντίδα μονοπατιών περιλαμβάνει τη βελτίωση του terrain των διαδρομών, την απομάκρυνση πλευρικής βλάστησης, το μάζεμα πετρών και σκουπιδιών, την σηματοδότηση και την ψηφιακή καταγραφή των διαδρομών.

Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο δυτικής Λέσβου και το Γεωπάρκο Λέσβου. Διάθεση και εξοπλισμός περιπετειώδεις!

Η διαμονή θα γίνει σε κλειστούς χώρους με κρεβάτια και δυνατότητα μπάνιου, στον ξενώνα της πρόσφατα ανακαινισμένης Μονής Λειμώνος στην Καλλονή, όπου οι εθελοντές θα διαμείνουν ανά 2 άτομα ανα χώρο.

Οπως πάντα θα λειτουργήσει η συλλογική κουζίνα του Βριλησσού που θα αφορά το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα.

Η προσπάθεια των εθελοντών του συλλόγου στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Οι εθελοντές μας, χωρισμένοι σε ομάδες και εξοπλισμένοι με τσάπες, τσουγκράνες ,ψαλίδες αλλά και αλυσοπρίονα και θαμνοκοπτικά εργαλεία για όσους έχουν τέτοια εμπειρία, θα δουλέψουν στα μονοπάτια της δυτικής Λέσβου.

Η εργασία θα έχει διάρκεια 8 ημερών, θα είναι 6ωρη και θα ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας.

Και όπως πάντα τα απογεύματα και τις ελεύθερες μέρες θα γνωρίσουμε τις παραλίες, τα μυστικά του νησιού, τα μνημεία ,τις μουσικές παραδόσεις και τους πανέμορφους οικισμούς του. Θα συμμετέχουμε σε τοπικές εκδηλώσεις ,θα γνωρίσουμε πολιτιστικά δρώμενα και φυσικά θα γευτούμε την πεντανοστιμη σαρδέλα Καλονής με συνοδεία τοπικών αποσταγμάτων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για τα μέλη του συλλόγου, ενώ οι συμμετέχοντες φίλοι του συλλόγου θα καταβάλουν την ετήσια συνδρομή που ανέρχεται σε 30 ευρώ.

Αναχώρηση απο τον Πειραιά την Παρασκευή 20 Αυγούστου στις 20.00, επιστροφή την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου στις 6.00.

Minimum  χρόνος συμμετοχής στην δράση 7 ημέρες.

Όπως πάντα ο Βριλησσός επιχορηγεί την επι τόπου μετακίνηση των εθελοντών και προσπαθεί για την έκδοση ομαδικού εισιτηρίου με σημαντική έκπτωση»

INFO

Τελευταία ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής:  Τετάρτη 4 Αυγούστου από τις 20.00 έως τις  20.30 στο Σύλλογο.

Αρχηγός: Διαμαντής Παπαδόπουλος, τηλ 6977766675