
Έκρηξη ύστερα από την τοποθέτηση μηχανισμού σημειώθηκε, τα ξημερώματα της Τρίτης (14.06.2022) στην πολυκατοικία στην οποία μένει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε, στα Βριλήσσια.
Οι άγνωστοι έβαλαν 4 γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου μένει ο Άρης Πορτοσάλτε. Ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του γνωστού δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ εξερράγη λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.
Στο σημείο έφτασαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα, καθώς προκλήθηκε εστία φωτιάς, ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών. Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ βρέθηκε επί τόπου, προκειμένου να περισυλλέξει τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, τα οποία θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει καταστραφεί ενώ τοίχοι έχουν μαυρίσει.
Ο ίδιος ο Άρης Πορτοσάλτε έκανε λόγο για «αναβάθμιση» της τρομοκρατίας, ενώ ανέφερε πως οι δράστες ήθελαν να μπει φωτιά στο κτίριο και να δολοφονήσουν.
«Πάνω από 10 χρόνια είμαι στοχοποιημένος»
«Έχουμε αναβάθμιση στον κίνδυνο, μας βάλανε φωτιά. Πάμε στο χειρότερο. Για κάποιους μήνες ήρθε η Αστυνομία, μετά δεν έβγαιναν οι βάρδιες και σταμάτησε. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε. Μόλις άνοιξα το μπαλκόνι άκουσα τους απέναντι γειτόνους να μας λένε “καίγεστε”. Κατέβηκαν τρία παλικάρια και με τους πυροσβεστήρες την έσβησαν. Η δυσοσμία είναι πολύ έντονη» είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.
Στην ερώτηση αν φοβάται ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε: «Δεν φοβάσαι; Έχω μονίμως μια αίσθηση ότι κάτι υπάρχει πίσω μου. Ζω με αυτό το πράγμα εδώ και 10 χρόνια. Κάνω τη δουλειά μου, δεν αλλοιώνω, λέμε τη γνώμη μας πάνω στα γεγονότα. Αυτός ο σταθμός λέει τη γνώμη του. Ήρθε η στιγμή να εξαλείψουμε την τρομοκρατία. Δεν μου αφαιρεί κάτι, αλλά δεν ξέρω τι μου ξημερώνει. Δεν μας αξίζει να έχουμε τρομοκρατία, η Ελλάδα είναι ανοιχτή κοινωνία. Δεν υπάρχει Θεός πάνω από τον Θεό. Πάνω από 10 χρόνια είμαι στοχοποιημένος»