Συμφωνία Ξ. Μανιατογιάννη και εκπροσώπων της λαϊκής αγοράς Βριλησσίων για συγκράτηση των τιμών

Συνάντηση με το Προεδρείο της λαϊκής αγοράς Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, σε μια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών για την ανακούφιση των καταναλωτών, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Από πλευράς των εκπροσώπων της λαϊκής αγοράς, παρά τα υψηλά κόστη στην παραγωγή των προϊόντων, αλλά και στις μετακινήσεις, υπήρξε θετική ανταπόκριση και δέσμευση για συγκράτηση των τιμών, ειδικά στα αγαθά εποχής, και παράλληλη μείωση των τιμών, κατά τις μεσημεριανές ώρες, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των καταναλωτών.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να πραγματοποιούνται έλεγχοι και σε λαϊκές αγορές όμορων δήμων, ώστε τα συγκριτικά δεδομένα να διαμορφώνουν τιμές σε περιβάλλον προσιτό προς το καταναλωτικό κοινό, απομακρύνοντας επιπλέον με αυτό τον τρόπο τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Επαγγελματιών Γ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών Κωνσταντίνος Σφύρλας, ο  πρόεδρος Παραγωγών Θόδωρος Καλατζόγλου, ο γραμματέας Παραγωγών Ιωάννης Παπαδάκης και ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φυκίρης.