Σε καραντίνα ο διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου μετά το κρούσμα κορωνοϊού στην Αγία Παρασκευή

Αγωνία επικρατεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς στην Αγία Παρασκευή, λίγες μόλις μέρες πριν από το «πρώτο κουδούνι», μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίσθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με ενημέρωση της «Αμαρυσίας», ο διευθυντής της μονάδας Κωνσταντίνος Μπληζιώτης τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς ήρθε σε επαφή με τη δασκάλα που είχε βρεθεί θετική στον ιό. Την ίδια ώρα, αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης και δεύτερου εκπαιδευτικού για το αν έχει μολυνθεί ή όχι.

Αρνείται τα τεστ ο ΕΟΔΥ

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δεν προσέρχεται για τεστ στο υπόλοιπο προσωπικό, καθώς «είπε ότι δεν είναι καμία μεγάλη δομή για να έρθουμε, προηγούνται άλλες περιπτώσεις και δεν έχουμε το αναγκαίο προσωπικό». Μάλιστα, με βάση πληροφορίες, εκπαιδευτικοί του σχολείου κάνουν τη σχετική εξέταση με δικά τους έξοδα. Η δημοτική Αρχή βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, ευελπιστώντας να γίνει ιχνηλάτηση και να παρθούν μέτρα για το σχολείο.

Απολύμανση από τον Δήμο

Η Διοίκηση του Δήμου ενημέρωσε ότι έγινε απολύμανση στο 8ο Δημοτικό το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου με συνεργείο που έχει σχετική σύμβαση. Όπως ανέφερε, αρμόδιοι για τη λειτουργία των μονάδων είναι η Διεύθυνση του κάθε σχολείου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επιστολή του Συλλόγου Γονέων

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της μονάδας έστειλε επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς τονίζοντας ότι αν δεν γίνουν τεστ στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Σύμφωνα τα έως τώρα δεδομένα, δεν έχει αναβληθεί ο προγραμματισμένος αγιασμός για την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. «Πολλοί γονείς θα κάνουν δεύτερη και τρίτη σκέψη να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τη Δευτέρα, αν δεν ξέρουν για την κατάσταση», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής.

«Προς: Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Δήμο Αγίας Παρασκευής, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Παιδείας

Κοιν: Διεύθυνση 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής, Σύλλογος

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Περικλής»

Αγία Παρασκευή, 10/9/2020

Θέμα: «Επιβεβαιωμένο Κρούσμα Covid-19 στο 8ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής»

Εξαιρετικά επείγον

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Αγ. Παρασκευής ενημερώθηκε την Τετάρτη βράδυ 9/9/2020 για κρούσμα Covid-19 σε εκπαιδευτικό του σχολείου μας. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι το μοναδικό κρούσμα ακριβώς επειδή έχουμε ενημερωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν πραγματοποιηθεί συνεδριάσεις του Διδακτικού Προσωπικού στο σχολείο. Επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο και σοβαρό, αφορά την υγεία της σχολικής μας κοινότητας αλλά και γενικότερα τη δημόσια υγεία, αιτούμαστε άμεση ενημέρωση για αν και ποιες ενέργειες έχουν γίνει και πρόκειται να γίνουν προκειμένου την ερχόμενη Δευτέρα 14/9/2020 το σχολείο μας να είναι ασφαλές κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Καλούμε τον Δήμαρχο, τη Σχολική Επιτροπή και κάθε αρμόδιο του Δήμου να συνδράμει ώστε να εξασφαλιστούν όσα απαιτούνται για να ανοίξει με ασφάλεια το σχολείο μας. Καλούμε τον ΕΟΔΥ, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, να προγραμματίσει τον έλεγχο ιχνηλάτησης Covid-19 όλων των ανθρώπων που παραβρέθηκαν στο σχολείο το προηγούμενο διάστημα. Επιβάλλεται να γίνει τεστ σε όλο το προσωπικό (διδακτικό και άλλο) του σχολείου και να αναπληρωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό τα κενά που ενδέχεται να προκύψουν από τυχόν νέα κρούσματα. Θεωρούμε ως Σύλλογος ότι το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν οι αρμόδιοι φορείς δεν πράξουν τα παραπάνω.

Με εκτίμηση, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής»

Τρία αιτήματα της Ένωσης Γονέων

Από την πλευρά του, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, σε παρέμβασή του στις 10 Σεπτεμβρίου τόνισε:
«Δυστυχώς έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της πόλης μας.
Ζητάμε:
-Την απολύμανση του σχολείου από το Δήμο καθώς και όλων των σχολείων της πόλης όπως έχει δεσμευτεί.
-Να γίνει Τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς που ήρθαν σε επαφή (έχει γίνει σχολικό συμβούλιο) , 7 ημέρες μετά την επαφή προκειμένου να ανοίξει το σχολείο με ασφάλεια.
-Ιχνηλάτηση όλων των επαφών».

 

πηγή: Αμαρυσία