Έληξε η κατάληψη των 11 μαθητών στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων

Έληξε πριν από λίγα λεπτά η κατάληψη στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων που πραγματοποίησαν μόλις 11  μαθητές λίγο πριν τις 7: 00 πμ χωρίς όμως να ανακοινώσουν σχετικά αιτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέφεραν μαθητές του σχολείου πρόκειται για μία αυθαίρετη απόφαση πολύ συγκεκριμένων μαθητών που σύμφωνα με το ρεπορτάζ υποκινούνται από κομματικές οργανώσεις με στόχο τη συμμετοχή τους στο παν σπουδαστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Έτσι υποκινούμενοι από συγκεκριμένα άτομα εκτός σχολείου προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου προκειμένου να μην πάρουν απουσίες για την επικείμενη παρουσία τους στο συλλαλητήριο.

Δεκάδες άλλοι μαθητές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το 2ο Λύκειο Βριλησσίων εξέφρασαν την αντίθεση τους με την κατάληψη μεταφέροντας την ίδια στιγμή στους καταληψίες την πρόθεση της διεύθυνσης του σχολείου να μην πάρουν απουσία οι μαθητές εκείνοι που θα συμμετείχαν στο παν σπουδαστικό συλλαλητήριο αφού όμως προηγουμένως ενημερωθούν και συναινέσουν οι γονείς τους.

Μάλιστα κάποιοι γονείς αγανακτισμένοι από το «έθιμο» των καταλήψεων, ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν όμηροι μειοψηφιών δηλώνοντας πως θα καταφύγουν στην «πόρτα» της δικαιοσύνης με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αυθαίρετες όπως φαίνεται επιλογές ελάχιστων μαθητών.

Η κατάληψη έληξε άδοξα σε λίγότερο από 4 ώρες αφενώς γιατί δεν υπήρχε συμμετοχή μαθητών να τη στηρίξουν κι αφετέρου δεν υπήρχαν ουσιαστικά αιτήματα.