«ΔΡΑΣΗ»: «Όσο η κρίση βαθαίνει, περιστατικά σαν αυτά με τον Ορέστη θα πληθαίνουν»

Αναλυτικά, η «ΔΡΑΣΗ» αναφέρει τα εξής:

«Θύμα του τραμπουκισμού της Χ.Α. έπεσε το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα ο Ορέστης Ηλίας, πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης »Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια». Τέτοιου είδους γεγονότα είναι βέβαια απαράδεκτα και καταδικαστέα. Η κοινωνία οφείλει να
τα απομονώνει και να τα καταδικάζει, όπου κι αν εκδηλώνονται, στον δρόμο, στο λεωφορείο, στην καθημερινότητα. Η πολιτική δράση είναι συστατικό της δημοκρατίας και δεν νοείται να μπαίνει στην έγκριση ούτε φασιστικών ομάδων, ούτε κανενός άλλου.

Πίσω από αυτά όμως, βρίσκεται η έννοια της ίδιας της Πολιτικής που καταρρέει. Αυτό επιτρέπει να αναπτύσσονται κάθε είδους λαϊκισμοί και οι τραμπουκισμοί να γίνονται κυρίαρχη πρακτική σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Είναι η εκτροπή της πολιτικής σε αντιμαχίες γύρω από αδιέξοδους δρόμους το βαθύτερο ζήτημα. Γνωρίζουμε ότι όσο η κρίση βαθαίνει, περιστατικά σαν αυτά με τον Ορέστη θα πληθαίνουν. Γνωρίζουμε επίσης, πού αυτά μπορεί να καταλήξουν και ποια τροπή μπορεί να πάρουν. Η επαγρύπνησή μας οφείλει να είναι διαρκής, ειλικρινής και αποφασιστική. Και η ματιά μας πάνω στη σημερινή πολύπλοκη πραγματικότητα κριτική, διαυγής και πιο διεισδυτική».