«Δράση για μια άλλη πόλη»: «Ζητείται όριο στην αμετροέπεια»

Πολιτικά πυρά κατά της προέδρου του ΟΚΠΑ Βούλας Αρσένη και της διοίκησης του Δήμου εξαπολύει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δράση για μια άλλη πόλη» και την οποία υπογράφουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού (Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός).

Η «Δράση» σε υψηλούς αντιπολιτευτικά τόνους κάνει λόγο για «έλλειμμα δημοκρατικής συγκρότησης» και για «αμετροέπεια» από πλευράς δημοτικής Αρχής και αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η κα Αρσένη, πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) και αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βριλησσίων, έχει συνηθίσει να λειτουργεί με τον τρόπο της κομματοκρατίας: Πολιτική είναι κάτι όπου τα σημαντικά ορίζονται από προσωπικές ή κομματικές στοχεύσεις και όχι από τις κοινωνικές ανάγκες. Αυτή η οπτική, που αξιολογεί το κάθε τι υπό το φίλτρο του ‘’εγώ τι θα κερδίσω’’, καταλήγει στο τέλος τόσο ανταγωνιστική, που η κάθε κα Αρσένη αδυνατεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε δεν πάει με τα νερά της.

Αυτό συμβαίνει στον ΟΚΠΑ, με την πρόεδρο να διαχειρίζεται έναν Οργανισμό με πληθώρα δομών και δράσεων ως προσωπική της υπόθεση. Χωρίς να ενημερώνει τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, χωρίς να δίνει λόγο για τις επιλογές της σε κανένα θεσμικό όργανο, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται. Επί των ημερών της έχουν καταργηθεί ακόμη και οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΟΚΠΑ. Και αυτά τα επιβεβαιώνει η ίδια! Όπως έγραψε στο facebook, απαντώντας στη ΔΡΑΣΗ, (όχι στο δημοτικό συμβούλιο, όπου σίγησε), «ως πρόεδρος του ΟΚΠΑ και εκπρόσωπος του Οργανισμού μπορεί να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις μη οικονομικής επιβάρυνσης του Νομικού Προσώπου»! Χαίρε Καίσαρ, αλλά ό,τι είναι νομότυπο δεν είναι πάντα και δημοκρατικό.

Αφορμή για τα παραπάνω αποτέλεσε η επισήμανσή μας στο δημοτικό συμβούλιο ότι την ημέρα που ξεκίνησε η σχολική χρονιά, υποψήφιοι πολιτευτές της διοικούσας παράταξης, (διότι πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν αφού δεν εκπροσωπούν το Δ.Σ. του ΟΚΠΑ, ούτε η παρουσία τους έχει εγκριθεί από αυτό), εμφανίστηκαν στα δημοτικά σχολεία της πόλης για να μοιράσουν δωράκια, (απότοκο των κοινών δράσεων ΟΚΠΑ και «Όλοι μαζί μπορούμε» του κ. Αλαφούζου) και να βγάλουν λόγους κατά τον αγιασμό. Μάλιστα η δράση τους κρίθηκε τόσο επιτυχής, που όπως δηλώθηκε, πρόκειται να επαναληφθεί!

Επομένως το θέμα δεν είναι η κα Αρσένη. Είναι το έλλειμμα δημοκρατικής συγκρότησης του Δήμου, ο τρόπος που λειτουργεί ο κάθε ΟΚΠΑ, κάτι που οι συστημικές παρατάξεις παρακάμπτουν. Δεν θέλουμε ‘’να πάμε να μας ενημερώσουν’’. Θέλουμε οι Οργανισμοί του Δήμου να λειτουργούν θεσμικά.

Δεν μας λείπει η πληροφόρηση, λείπει η δημιουργική συμβολή του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Η κα Αρσένη μας κατηγορεί επιπλέον δημοσίως, ότι εμείς ‘’κάνουμε πολιτική’’, ενώ εκείνη (που δεν κάνει), ψηφοθηρεί μέσα στα σχολεία. Ότι εμείς ‘’κάνουμε πολιτική’’ επειδή αντιδρούμε στον επιλεκτικό ανθρωπισμό της στο θέμα των Ουκρανών προσφύγων, ενώ εκείνη (που δεν κάνει) βραβεύεται από την Ουκρανική πρεσβεία, (η οποία επίσης, δεν κάνει πολιτική…). Τελικά, φαίνεται ότι το μόνο που δεν θεωρείται πολιτική σ’ αυτή την πόλη, είναι η ευθυγράμμιση όλων με την πολιτική των κυρίαρχων κύκλων σε κάθε ζήτημα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε ενοχλητικοί. Αλλά εν όψει προεκλογικής περιόδου, ζητείται όριο στην αμετροέπεια. Από όσους μπορούν να το αντιληφθούν. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να ζουν τα παραπειστικά ρομάντζα τους…».