Στήριξη 115 πολιτών σε έναν μήνα από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου

Παραμένει σταθερά υψηλός ο αριθμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της δημοτικής Αρχής για τον Σεπτέμβριο του 2020. Συγκεκριμένα, καλύφθηκαν οι ανάγκες 115 πολιτών σε έναν μήνα, με χορήγηση 193 τεμαχίων φαρμάκων και 91 τεμαχίων παραφαρμακευτικού υλικού.

Η δομή, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου, αποτελεί έναν από τους σταθερούς πυλώνες του δικτύου κοινωνικής προστασίας που έχει αναπτύξει η ίδια για την προστασία των συμπολιτών μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας «Αττική 2014-2020 – Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων», με τη συνεργασία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου, με βάση τη σχετική ενημέρωση, διανέμονται ελληνικά γενόσημα φάρμακα που αποτελούν δωρεά της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και υγειονομικό υλικό.

 

πηγή:Αμαρυσία