Παρέμβαση Πισιμίση για τα γεμάτα ξερόχορτα οικοπέδα στα Βριλήσσια

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Νέας Πνοής, Γιάννης Πισιμίσης ζητά την εφαρμογή του νόμου για τα γεμάτα ξερόχορτα οικόπεδα στα Βριλήσσια τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό τους ενώ την ίδια ώρα εγκαλεί τον Δήμο Βριλησσίων που δεν έχει οτι δεν έχει προβεί στις σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία ενέργειες.

Ακολουθεί το κείμενο της σχετικής ανάρτησης του Γιάννη Πισιμίση…

“Μεγάλο πρόβλημα για την πόλη των Βριλησσίων αποτελούν τα δεκάδες οικόπεδα και οι λοιποί ακάλυπτοι χώροι, που είναι γεμάτοι ξερόχορτα και που πολλές φορές ξεπερνούν το ενάμιση μέτρο ύψος, καθώς εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ή/και επέκτασης πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (ν. 3852/2010) οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στην αποψίλωση των οικοπέδων τους από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Ωστόσο, είναι ευθύνη του Δήμου να αποστείλει τις ανάλογες ενημερωτικές επιστολές στους ιδιοκτήτες και αν οι τελευταίοι δεν προβούν στις απαραίτητες εργασίες, να προχωρήσει σε εργασίες καθαρισμού, καταλογίζοντας έπειτα την δαπάνη στους ιδιοκτήτες. Σε ανάλογη ενέργεια προχώρησε εξάλλου πολύ πρόσφατα ο Δήμος Χαλανδρίου.
Σε τελική ανάλυση ο Δήμος πρέπει να διασφαλίσει με κάθε μέσο την προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος και εν προκειμένω να διασφαλίσει την Δημόσια Ασφάλεια της πόλης. Το ζήτημα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω της χρονικής περιόδου που βρισκόμαστε και με δεδομένες τις επικίνδυνες συνθήκες ανάπτυξης πυρκαγιάς που επικρατούν.
Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι σε μια πρόχειρη καταγραφή που κάναμε (την παραθέτω ενδεικτικά) βρήκαμε πολλά ακάλυπτα σημεία και οικόπεδα γεμάτα ξερόχορτα. Σε κάθε περίπτωση καλούμε την Δημοτική Αρχή Βριλησσίων έστω και τώρα να αναλάβει δράση.
Οι ενδεικτικές φωτογραφίες κατά σειρά παρουσίασης είναι από τις οδούς: Ψαρών, Αργυροκάστρου, Πίνδου, Μ. Αλεξάνδρου, Μαυρομιχάλη, Καραϊσκάκη, Θερμοπυλών, Δερβενακίων, Αλφειού, Αγράφων.”

Μεγάλο πρόβλημα για την πόλη των Βριλησσίων αποτελούν τα δεκάδες οικόπεδα και οι λοιποί ακάλυπτοι χώροι, που είναι…

Posted by Giannis Pisimisis on Wednesday, July 22, 2020