Μεγάλη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ του Δήμου

Σεμινάριο για τις Βασικές Πρώτες Βοήθειες ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονική  Αναζωογόνηση) με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές» διοργάνωσε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βριλησσίων, δια της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας & Αγωγής Υγείας και του ΟΚΠΑ, στο πλαίσιο της συμβολής του για την  προστασία της της υγείας και της ζωής των δημοτών.  Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.). Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε, τόσο το ενδιαφέρον πολλών πολιτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον όσο και η ευαισθητοποίησή τους στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά.

Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης αναφερόμενος στη δράση, δήλωσε σχετικά : «Ο Δήμος Βριλησσίων αρωγός σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης σε θέματα της δημόσιας υγείας, προστασίας και ασφάλειας των δημοτών, διοργανώνει και υλοποιεί ανάλογες δράσεις κι εκδηλώσεις, όπως τη σημερινή για τις Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡ.Π.Α, σε συνεργασία με ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρος του ΟΚΠΑ,  Βούλα Αρσένη – Λάμπρου δήλωσε: «Μετά από δυόμιση χρόνια αποχής, λόγω κορονοϊού, ξαναρχίζουν τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για την πρόληψη της ζωής όλων μας».

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παρέλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης.