Ημερίδα για την «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» στο Πνευματικό Κέντρο

Την προώθηση του προγράμματος «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και την ανάληψη της φροντίδας τους από ανάδοχη οικογένεια, έχει ως θέμα η ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής – παράρτημα Αναρρωτηρίου Πεντέλης (πρώην ΠΙΚΠΑ) – την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου  και ώρα 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων.

Τα τελευταία χρόνια πολλά βρέφη και μικρά παιδιά παραμένουν σε μαιευτήρια και νοσοκομεία για μήνες, επειδή η οικογένειά τους αδυνατεί να έχει τη φροντίδα τους. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι εξαιρετικά βλαπτικές για τη ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των βρεφών και των μικρών παιδιών.

Το πρόγραμμα «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» απευθύνεται σε ζευγάρια ή μόνες γυναίκες με δικά τους παιδιά, ή με εμπειρία γονεϊκού ρόλου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και φιλοξενία αυτών των παιδιών για βραχύ χρονικό διάστημα, έως τη μόνιμη οικογενειακή τους αποκατάσταση, δηλαδή, είτε με την επιστροφή τους στη φυσική οικογένεια,  είτε μέσω του θεσμού της υιοθεσίας.

«Ο Δήμος Βριλησσίων παραμένει αρωγός και συνδράμει, με κάθε δυνατή προσπάθεια, σε πρωτοβουλίες εθελοντισμού και αλληλεγγύης στα παιδιά του Αναρρωτηρίου Πεντέλης» αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Πληροφορίες

Ημερίδα για την «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά»

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00

Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11).