Δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή στα Δημοτικά Ιατρεία

Δωρεάν έλεγχο ακοής διοργανώνει ο Δήμος Βριλησσίων στα Δημοτικά Ιατρεία το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2022.

O έλεγχος ακοής είναι η πιο βασική μορφή ελέγχου ακουστικής ικανότητας και αποτελεί μια προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έλεγχος στον εξεταζόμενο.

Η βαρηκοΐα, η τρίτη πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προκαλείται σταδιακά, χωρίς εμφανείς ενδείξεις. Επιπλέον η βαρηκοΐα δεν πονάει, δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα και δεν προκαλεί απευθείας απροκάλυπτη βλάβη. Τα σημάδια της απώλειας ακοής μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή αιφνίδια.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Βριλησσίων αναφέρει «Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα της βαρηκοΐας ευαισθητοποιώντας τους δημότες. Είναι άλλωστε μια παθολογική κατάσταση που ο κόσμος είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε δεν το παραδέχεται και το αποκρύπτει καθώς το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό ταμπού.

Η αξία της πρόληψης και ενημέρωσης είναι πολύτιμη και καθοριστική για την υγεία. Είναι υποχρέωση όλων μας να προωθούμε ενέργειες που συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των δημοτών»

Info

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από 16/9 έως 21/9/2022 στα Δημοτικά Ιατρεία Βριλησσίων – Λ. Πεντέλης 62 (1ος όροφος)
Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 804556