Πετάει ο ΕΝΦΙΑ στα Βριλήσσια!

Στα ύψη ο ΕΝΦΙΑ! Τα Βριλήσσια μεγάλος χαμένος των αντικειμενικών αξιών.Τι δεν έκανε ο Δήμος

Ασήκωτο βάρος για τους βριλησσιώτες

Από τους χαμένους των νέων αντικειμενικών αξιών είναι τα Βριλήσσια. Και στις εννέα ζώνες του Δήμου υπάρχουν αυξήσεις που φτάνουν, για τα Άνω Βριλήσσια, στο 28%.

Στις περισσότερες ζώνες (Σαλαμίνος, Αγίου Αντωνίου, Λεωφόρος Πεντέλης, Ρεματιά, Δυτικά Βριλήσσια) η αύξηση είναι 10%. Ακόμη και στα Κεντρικά Βριλήσσια (δηλαδή στις δύο πρώτες ζώνες) υπάρχουν αυξήσεις μέχρι 5%.

Έτσι οι νέες αντικειμενικές αξίες στο σύνολο του Δήμου διαμορφώνονται από 1400 ευρώ έως 1800 ευρώ το τετραγωνικό. Στις τέσσερις από τις εννέα ζώνες οι αντικειμενικές αξίες είναι 1600 ευρώ το τετραγωνικό.

Οι βριλησσιώτες,λοιπόν, θα κληθούν για το 2018 να πληρώσουν αυξημένο ΕΝΦΙΑ, τέσσερα ακριβώς χρόνια μετά την.. κατάργηση του από τον σημερινό πρωθυπουργό στο περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα προκαλέσουν αυξήσεις και σε όλον τον.. κυκεώνα των φόρων που περιστρέφονται, γύρω από την ,υπό διωγμό, ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Η ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Τα Βριλήσσια είναι θύμα της ταξικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που εξοντώνει την μεσαία τάξη των νοικοκυραίων, των συνταξιούχων και των σκληρά εργαζομένων Ελλήνων οι οποίοι αποτελούν την (ραγισμένη) ραχοκοκαλιά της ελληνικής , αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Προκειμένου τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ να παραμείνουν στα 2,65 δις το Υπουργείο Οικονομικών μείωσε ή διατήρησε σταθερές τις τιμές των αντικειμενικών αξιών περίπου στα 2/3 της χώρας (σε 6.424 ζώνες) και τις αύξησε στην υπόλοιπη Ελλάδα (σε 3.792 ζώνες)

Σε άλλους δήμους υπήρξαν παρεμβάσεις

Παρά τα λεγόμενα περί αριθμητικών δοκιμών οι περιοχές στις οποίες τελικώς έγιναν οι αυξήσεις επελέγησαν με.. πολιτικά ( δηλαδή ταξικά-ψηφοθηρικά) κριτήρια , αλλά και με την επιρροή που άσκησαν τοπικοί παράγοντες.

Ατυχώς για τα Βριλήσσια η δημοτική αρχή, αν και πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, απέτυχε να προστατεύσει τον Δήμο από τις αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών και τους βριλησσιώτες από την συνακόλουθη αύξηση του ΕΝΦΙΑ.