Μια τρύπα στο νερό

Τρολιές και στο νερό που πίνουμε! Στους λογαριασμούς ύδρευσης φυλλάδιο με fake news. Για δήθεν έργα που αποδεικνύονται .. μια τρύπα στο νερό.

Φυλλάδιο με Fake News εσωκλείεται στους λογαριασμούς νερού

Το γεγονός ότι τα Βριλήσσια διαθέτουν δικό τους δίκτυο ύδρευσης μέσω του οποίου παρέχεται στους καταναλωτές νερό της ΕΥΔΑΠ, εκτός από τις παρενέργειες στα τέλη αποχέτευσης, εξυπηρετεί και πρόσκαιρες ανάγκες οικονομικής ρευστότητας του Δήμου ο οποίος στην συνέχεια αποδίδει τα εισπραχθέντα ποσά στην ΕΥΔΑΠ. Αυτό συνέβαινε με όλες τις διοικήσεις και η επιλογή διατήρησης του συγκεκριμένου μοντέλου είσπραξης του νερού εκτός από την οικονομική διάστασή του εξασφαλίζει και δυνατότητα επικοινωνίας της εκάστοτε δημοτικής αρχής με τους δημότες.

Έντυπο-Λιβανιστήρι

Ακολουθώντας, λοιπόν,με συνέπεια την πρακτική άλωσης του κρατικού μηχανισμού  η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να ενημερώσει τους βριλησσιώτες για τα συσσωρευμένα   χρέη τους στην ΕΥΔΑΠ, προσπάθησε να μετατρέψει και αυτήν την θεσμοθετημένη διαδικασία σε μηχανισμό προπαγάνδας. Πρόκειται για την γνωστή πλέον καθεστωτική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το κράτος ταυτίζεται με το κόμμα, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση θεωρούν ότι και ο Δήμος Βριλησσίων ταυτίζεται με την δημοτική παράταξη που σήμερα τον διοικεί.

Προπαγάνδα του γλυκού νερού

Έτσι, στον προτελευταίο λογαριασμό νερού εσωκλείεται προπαγανδιστικό φυλλάδιο όπου οι 250 απευθείας αναθέσεις και η δαπάνη 50.000 ευρώ για έπιπλα και υαλοπετάσματα του δημαρχείου αναφέρονται ως “συνετή οικονομική διαχείριση”. Το χαράτσι 4,5 εκ. ευρώ στους δημότες για αγορά ενός ιδιωτικού οικοπέδου παρουσιάζεται ως μεγάλη επιτυχία. Οι “τριτεύοντες” αγωγοί ομβρίων περιγράφονται ως αντιπλημμυρική θωράκιση (που έγινε από τους προηγούμενους). Η λειτουργία του παιδικού σταθμού ως κορυφαίο έργο (η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε επίσης από τους προηγούμενους). Η κυκλοφοριακή μελέτη (η ίδια που έγινε και σε άλλους 161 Δήμους) παρουσιάζεται ως .. όραμα για την πόλη.

Μια τρύπα στο νερό

Όταν,όμως, οι βριλησσιώτες επιχειρούν την ψύχραιμη και αντικειμενική αποτίμηση του έργου της δημοτικής αρχής διαπιστώνουν ότι ο απολογισμός της τετραετίας είναι μάλλον μια τρύπα στο νερό.