Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βριλησσίων: «Πράξη απαράδεκτης βίας ο ξυλοδαρμός του Ορέστη Ηλία»

Την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Ορέστης Ηλίας από ομάδα φασιστών το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, καταδίκασε με ανακοίνωση που εξέδωσε μια εβδομάδα αργότερα η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Βριλησσίων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ‘’τάγμα εφόδου’’ ο Ορέστης Ηλίας, φωτογράφος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια’’. Είναι μια πράξη απαράδεκτης βίας που προέρχεται από ακροδεξιά στοιχεία προερχόμενα από τη Χ.Α. Ένα αποτρόπαιο γεγονός ξεκάθαρου φασισμού, που στοχεύει στη φίμωση της άλλης άποψης και κυρίως στην εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου.

Σε κάθε περίπτωση, ως Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βριλησσίων, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που σπιλώνουν τη δημοκρατία μας, ενθαρρύνουν τη βία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, καταστρέφοντας κάθε ιστό κοινωνικής συνοχής. Εμείς όλοι, ως δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον συμπολίτη μας και οφείλουμε στην πράξη να απομονώσουμε όσους υιοθετούν τέτοιου είδους πρακτικές. Είναι χρέος μας να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την πάταξη κάθε φασιστικής νοοτροπίας και για την εδραίωση της ελευθερίας του λόγου, της δημοκρατίας και της πολιτικής σταθερότητας, μακριά από φαινόμενα βίας και εκτροπής»