Ο Δήμος Βριλησσίων τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Στην πρωτοβουλία «Η Φλόγα της  Μνήμης» της Κεντρικής Ένωσης Δήμων – Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ), συμμετείχε ο Δήμος Βριλησσίων, ως μέλος του Δικτύου Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο Δήμος διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, την Τετάρτη 18 Μαΐου  στην πλατεία Ηρώων.

Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης μαζί με μέλη της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες», μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους φορέων και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αναλήψεως και πραγματοποίησαν πορεία με φαναράκια και κεριά ως το Μνημείο Πεσόντων, όπου έγινε η τελετή με μουσικό δρώμενο μοιρολογιού, συνοδεία ποντιακής λύρας και ολοκληρώθηκε με την εναπόθεση της Φλόγας.

Ο Ξένος Μανιατογιάννης κατά την ομιλία του ανέφερε «σήμερα τιμούμε τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας ως ελάχιστη συμβολική πράξη απέναντι στο μεγαλείο της ψυχής τους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων «Οι Τραντέλληνες» Αναστάσιος Χονδροματίδης δήλωσε: «αποτελεί ιστορικό καθήκον η απόδοση τιμής στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους στις αλησμόνητες πατρίδες. Δεν ξεχνάμε ποτέ τις θυσίες και τον αγώνα τους».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Βαφειάδης, η  Χριστίνα Μαλακού, ο  Αλέξης Μαυραγάνης και η  Σοφία Χαντζάρα, η πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΒ  Ιωάννα Κυρίτση, ο επικεφαλής της «Νέας Πνοής για τα Βριλήσσια»  Γιάννης Πισιμίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Τάσος  Χρηστάκης και Πάνος Αναγνώστου.