Ντελίβερι κοκαΐνη: “Μοίραζαν” ναρκωτικά σε Χαλάνδρι, Κηφισιά και Πεντέλη(vid+pics)

Ντελίβερι κοκαΐνη: Η διακίνηση κοκαϊνης από τα μέλη της σπείρας γινόταν επί 24ωρης βάσης, μέσα σε ειδικές κρύπτες που άνοιγαν ηλεκτρονικά, μέσα στα οχήματά τους.

Ντελίβερι κοκαΐνη: Με delivery, σε 24ωρη βάση, εγκληματική οργάνωση από έξι Αλβανούς υπηκόους, τροφοδοτούσε, εν μέσω lock down για τον κορωνοϊό, ενδιαφερόμενους για αγορά κοκαΐνης, με πελάτες στη λεγόμενη «υψηλή κοινωνία», τόσο σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία και Κηφισιά όσο και στο Κολωνάκι αλλά και σε άλλες περιοχές.

Οι διακινητές μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, κατάφερναν να αποκρύψουν τα φακελάκια με την κοκαΐνη σε ειδικές κρύπτες των αυτοκινήτων τους και οι οποίες ήταν, συνήθως, συρταρωτές που ενεργοποιούνταν με μπουτόν! Στον τομέα αυτό ανέλαβε ειδικός ανιχνευτής σκύλος της δίωξης Ναρκωτικών να δώσει στους «συναδέλφους’ του να καταλάβουν σε ποια σημεία των οχημάτων ήταν οι κρύπτες-συρτάρια.

Αυτό το τμήμα της έρευνας της Δίωξης με τον σκύλο, έδωσε σε βίντεο στη δημοσιότητα η Αστυνομία όπως και τον τρόπο που άνοιγαν οι κρύπτες. Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός –συνοδός της Δίωξης, να παροτρύνει το τετράποδο να βρει τις κρύπτες με φράσεις τύπου «έλα κορίτσι μου».

Έξι συλλήψεις

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν χθες τα έξι άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.

Χαρακτηριστικά της κατά την Αστυνομία, είναι:

Η λειτουργία με τη μορφή «καταστήματος» καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, σε βάρδιες.

Η χρήση ηλεκτρικών κρυπτών σε Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, καθώς και «υπηρεσιακών» τηλεφώνων για παραγγελίες και παραδόσεις ναρκωτικών.

Η διακίνηση με κατ’ οίκον παράδοση («delivery») και  το μεγάλο εύρος του πελατολογίου, καθώς έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 200 συναλλαγές.

«Για την εξάρθρωση του κυκλώματος», λέει ακόμη η Αστυνομία  «πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling)». Στο πλαίσιο της έρευνας, αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της και συγκεκριμένα:

33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα.

Τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες». Για την εξάρθρωση του κυκλώματος, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες, οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικού σκύλου, σε επτά οικίες σε περιοχές της Αττικής, όπου συνελήφθησαν τα προαναφερόμενα μέλη, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τι κατασχέθηκε

637,8 γραμμάρια κοκαΐνης, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,  χρηματικό ποσό 7.800 ευρώ, πιστόλι με γεμιστήρα, 4 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα υποδοχής μεταλλικών σφαιριδίων, μαχαίρι.

Επίσης, 5 κάμερες και καταγραφικό λήψης ήχου και εικόνας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,  μεταλλική πρέσα, δύο τηλεχειριστήρια ενεργοποίησης εσωτερικής κρύπτης αυτοκινήτου και πλήθος αυτοσχέδιων νάιλον συσκευασιών.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 75.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ναρκωτικά κοκαΐνη Ευρήματα ΕΛΑΣ  Ναρκωτικά κοκαΐνη Ευρήματα ΕΛΑΣ  Ναρκωτικά κοκαΐνη Ευρήματα ΕΛΑΣ  Ναρκωτικά κοκαΐνη Ευρήματα ΕΛΑΣ  Ναρκωτικά κοκαΐνη Ευρήματα ΕΛΑΣ