Με επιτυχία στέφθηκε εκδήλωση του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων

Εκδήλωση για την 201η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αρκάδων Βριλησσίων, με την ευγενή χορηγία του Δήμου Βριλησσίων το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αναλήψεως.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν πάνω από 300 συμμετέχοντες Αρκάδες και φίλοι του Συνδέσμου, που γιόρτασαν το κοσμοϊστορικό γεγονός της εθνεγερσίας της πατρίδας μας το 1821 με παραδοσιακή μουσική καλλιτεχνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Πανάγου και με την συμμετοχή στην ορχήστρα του π. Χρίστου Κυριακόπουλου. Στην εκδήλωση έδωσε χρώμα με τις παραδοσιακές στολές του το Χορευτικό Συγκρότημα του Ιδρύματος «Ζήση».

Κύριος ομιλητής και αναλυτής του ρόλου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην άλωση της Τριπολιτσάς ήταν ο Καθηγητής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Χαράλαμπος Μηνάογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της Άλωσης αλλά και στη θεμελιώδη της σημασία για την επανάσταση του 1821.

«Σκοπός του Συνδέσμου μας είναι να διαδοθεί το Αρκαδικό πνεύμα και να διανθιστεί με δεσμούς φιλίας και πατριωτικής αγάπης για τον τόπο καταγωγής μας την Αρκαδία» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος.

Οι παριστάμενοι

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Λέοντας Κουτσούρης ο οποίος αναφέρθηκε στην «πραγματική πατριωτική αγάπη που αποτελεί κίνητρο προσφοράς για τους Αρκάδες Βριλησσίων».

Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ιωαννίδης, ο π. Χρίστος Κυριακόπολος, πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς και ο π. Αντώνιος Πασάλης πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Βριλησσίων.

Το «παρών», ακόμα, έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γωγώ Αθανασοπούλου, Χρήστος Κάππας, Νικήτας Σταματελόπουλος, Σοφία Μαντινίδου που είναι και η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βριλησσίων, ο Άκης Δημαράς καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρίνος Κολιτσόπουλος.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας ΄΄Κωνσταντοπούλειο – Πατησίων’’ (πρώην «Αγία Όλγα») και πρώην διοικητής του ΓΝΝΘ «Σωτηρία» Δρ. Μιλτιάδης Παπασταματίου και ο χειρουργός από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης Νέας Υόρκης Δρ. Μάικ Χατζηκαλής.