Κορωνοϊός: Στα 500 ευρώ το πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Το πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων έναντι του κορωνοϊού αυξάνεται στα 500 ευρώ, από 300 που ήταν ως τώρα, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή..

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε το 2020 πολλές κρίσεις, όπως το μεταναστευτικό, η Τουρκία, η πανδημία, οι οικονομικές επιπτώσεις. «Αντιμετωπίσαμε με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, με τη στήριξη και την αρωγή της κοινωνίας» είπε, επιμένοντας στην ανάγκη να πορευτούμε ενωμένοι και με ατομική υπευθυνότητα, όχι με επίκληση της ευθύνης που αποτελεί άλλοθι…

«Αδύνατο να πετύχουμε αν καθένας δεν κάνει αυτό που του αναλογεί, ατομική υπευθυνότητα προτιμώ, ατομική στάση αδελφή ελευθερίας. Θα επιμένουμε στη σταδιακή χαλάρωση. Η έννοια της ατομικής υπευθυνότητας είναι πιο σημαντική από ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων και επισήμανε πως λίγες ατομικές συμπεριφορές κάνουν μεγάλη ζημιά και αναγκαζόμαστε στη λήψη μέτρων.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ακόμη χρονική επέκταση δύο μέτρων στήριξης, και σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών.

Χρονική επέκταση δύο μέτρων στήριξης

Όπως είπε, επεκτείνεται και για τον μήνα Φεβρουάριο η κάλυψη ενοικίου επαγγελματιών κατά 80%. Επίσης, επεκτείνονται για δύο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει.

Άνοιγμα από Δευτέρα αν υπάρξει εισήγηση ειδικών

Διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση αναγκάζεται να λαμβάνει μέτρα με σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα. «Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει πάνω από 3 δισ. ευρώ» τόνισε και είπε ότι λαμβάνεται το της σταδιακής επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, με click away που για άλλους δούλεψε περισσότερο και για άλλους λιγότερο. «Σε συνεννόηση με τους ειδικούς θα πάρουμε αποφάσεις για το πώς θα ανοίξουμε το εμπόριο» δήλωσε και η κυβέρνηση είναι έτοιμη για το άνοιγμα από τη Δευτέρα, εφόσον η εισήγηση των ειδικών είναι θετική, πάντα με τήρηση των μέτρων, αυξημένους ελέγχους και το πρόστιμο για παραβάτες αυξηθεί από 300 σε 500 ευρώ.