Ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων ζητάει ο Δήμος Χαλανδρίου

Την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης φορολογουμένων ζητεί ο Δήμος Χαλανδρίου, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται για δημότες και επιχειρήσεις η μεταστέγαση της Δ.Ο.Υ. του προαστίου στον Χολαργό. «Η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μπορεί, πράγματι, να είναι το “μέλλον” σε ότι αφορά τη διαχείριση πάρα πολλών θεμάτων, δεν μπορεί όμως να υποκαταστήσει την άμεση επικοινωνία του δημότη και κυρίως δε μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από οποιονδήποτε πολίτη δεν έχει πρόσβαση στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση, να έρχεται σε επαφή με το δημόσιο», σημείωσε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος στην τοποθέτησή του για το θέμα, το οποίο συζητήθηκε μετά από πρόταση του συνδυασμού «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» (με αρχηγό τον Παναγιώτη Βάσιο).

Την ιδέα για νέο γραφείο φορολογουμένων Χαλανδρίου κατέθεσε επίσης ο Μάνος Κρανίδης, επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», με παρέμβασή του στις 8 Ιουλίου. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29/07/2020, που ζητεί την ίδρυση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συνάντηση με τον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Γ. Πιτσιλή προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Την απόφαση στήριξε η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου. Όπως σημειώνει η διοίκηση του Δήμου, η μεταφορά της εφορίας από το Χαλάνδρι δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε δημότες και επιχειρήσεις και γι’ αυτό συνάντησε την καθολική αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου, του εμπορικού κόσμου και των πολιτών της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφισμά του από τις 2 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου απέρριψε κατηγορηματικά τη μεταφορά των υπηρεσιών της εφορίας στο Χολαργό και ζήτησε αναστολή εφαρμογής της απόφασης έως ότου βρεθεί μια λύση που θα είναι δίκαιη για τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης του Χαλανδρίου. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε από την Α.Α.Δ.Ε. Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, επικεφαλής παρατάξεων δημοτικοί σύμβουλοι από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια μαζί με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων, εργαζόμενους στο Δήμο Χαλανδρίου μετείχαν και σε διαμαρτυρία στις 3 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, να «αφουγκραστεί» η Α.Α.Δ.Ε. το αίτημα για αναστολή της συγχώνευσης.