Η πεζοπορική διάσχιση της Ρεματιάς σηματοδότησε την έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος

Την έναρξη της 8ης Γιορτής Περιβάλλοντος Μαΐου-Ιουνίου 2022 του Δήμου Βριλησσίων, σηματοδότησε η ιδιαίτερα επιτυχημένη πεζοπορική διάσχιση που οργανώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου από κοινού με τον φυσιολατρικό σύλλογο «Βριλησσός».

Περισσότεροι από 400 πεζοπόροι δημότες, επισκέπτες και σύλλογοι περιηγήθηκαν από την Σπηλιά του Νταβέλη μέχρι τη Ρεματιά των Βριλησσίων, όπου είχε οργανωθεί η υποδοχή τους με κατάλληλα εδέσματα και μουσικό πρόγραμμα.

Η πεζοπορική διαδρομή, η οποία ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι περιλάμβανε τρία  σημεία ιστορικής ενημέρωσης για το Πεντελικό από τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.). Στη σπηλιά του Νταβέλη, στη Νέα Πεντέλη, όπου παραβρέθηκαν επίσης η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ  Βλάσσης Σιώμος και στην πεντάτοξη γέφυρα της Δούκισσας Πλακεντίας.

Για τις ενημερώσεις των πεζοπόρων, ο Δήμος  Βριλησσίων σε σχετική ανακοίνωση εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γεωλόγο MSc Ωκεανογράφο Βασίλη Κωνσταντινίδη και στον βιολόγο – Msc Οικολογίας  Θεμιστοκλή Σμπαρούνη.

Κατά την υποδοχή τους, από τον Δήμο Βριλησσίων διανεμήθηκαν τα απαραίτητα για δροσιά και ενέργεια των περιηγητών νερά, φρούτα και χυμοί και ακολούθησε μουσική γιορτή, με ορχηστρικό πρόγραμμα σε ήχους λαϊκών-ρεμπέτικων καθώς και φιλέματα κρασιού και γεύσεων, για την ολοκλήρωση της πεζοπορίας και την έναρξη της φετινής (8ης) Γιορτής Περιβάλλοντος.

Από την υπηρεσία καθαριότητας-ανακύκλωσης, για την προώθηση και την περαιτέρω διάδοση του μηνύματος-αξίας της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πηγή παραγωγής τους, διανεμήθηκε κόμποστ (Φυσικό Λίπασμα) από τα βιοαπόβλητα της λαϊκής αγοράς της πόλης, καθώς και η νέα τσάντα ανακύκλωσης του Δήμου Βριλησσίων με κεντρικό σύνθημα «Η διαλογή στην Πηγή είναι Πολιτισμός».

Ο δήμαρχος  Ξένος Μανιατογιάννης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο  του φυσιολατρικού συλλόγου «Βριλησσός Διαμαντή Παπαδόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ., τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών, Αλέξη Μαυραγάνη, και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, όλες και όλους τους συνεργάτες, και καθεμιά και καθέναν δημότη και επισκέπτη περιηγητή που, μετά από δύο χρόνια διακοπής της λόγω μέτρων για την πανδημία covid-19, συνέβαλλαν στην οργάνωση, τον συντονισμό, την υλοποίηση και την επιτυχία της δράσης, για 5η φορά από το 2016 που ξεκίνησε κι έπειτα.