Η Mαρία Κάλλας δεν θα έτρωγε ποτέ σε καντίνα

Από τα κοσμικά εστιατόρια στην καντίνα.

Η Μαρία Κάλλας δεν θα φανταζόταν ποτέ, όταν δειπνούσε με τον Αριστοτέλη Ωνάση σε κοσμικά εστιατόρια, ότι το όνομά της θα κατέληγε, μετά θάνατον, σε μια καντίνα στην ναυτική βάση Βριλησσίων.

(φωτό αρχείου)

Αμετροέπεια

Αλλά η αφροσύνη ορισμένων οι οποίοι έσπευσαν υπερφίαλα να ονομάσουν το πάρκο στην ναυτική βάση Βριλησσίων σε πάρκο «Μαρία Κάλλας» (χωρίς,όμως,να φροντίσουν,όλα τα επόμενα χρόνια,για την συντήρηση και αξιοποίησή του) οδηγούν,σήμερα,την μνήμη της Μαρίας Κάλλας στην καντίνα της ναυτικής βάσης. Από το παριζιάνικο ΜΑΧΙΜ..

(φωτό αρχείου)

Η «αξιοποίηση» της καντίνας

Γιατί,σήμερα,η διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει να «αξιοποιήσει»  την ναυτική βάση Βριλησσίων με ένα κινητό θερινό κινηματογράφο και με μια καντίνα! (απόφαση δημοτικού συμβουλίου 20/06/18)

(φωτό αρχείου)

 Είχαν προηγηθεί τα απορριμματοφόρα

Βεβαίως ο σημερινός δήμαρχος,ως δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης,είχε υπερψηφίσει (το 2001) την δημιουργία στην ναυτική βάση γκαράζ απορριμματοφόρων.

Αλλά για να λέμε την αλήθεια εκείνος ο (τελικώς ματαιωθείς) σχεδιασμός των  απορριμματοφόρων στην ναυτική βάση δικαιώθηκε από την Ιστορία.

(φωτό αρχείου)

Μετά το πάρκο, δεν έγινε τίποτα

Και αυτό εξαιτίας της αδυναμίας των διοικήσεων,τα 12 τελευταία χρόνια, να αξιοποιήσουν, μετά την δημιουργία του πάρκου,την υπόλοιπη έκταση στην ναυτική βάση Βριλησσίων.

Έτσι η ναυτική βάση Βριλησσίων έγινε πρόχειρος και εύκολος αποθηκευτικός χώρος.Για  κάδους απορριμμάτων.Για αδρανή υλικά. Για υπαίθριο πάρκινγκ των οχημάτων του Δήμου.

Αυτή υπήρξε (επί 12 συναπτά έτη) η περιβαλλοντική και αναπτυξιακή αξιοποίηση του πολυτιμότερου περιουσιακού στοιχείου που διαθέτει ο Δήμος Βριλησσίων.

Το πάρκο της ναυτικής βάσης το 2006

Από την Σκάλα του Μιλάνου στα.. hot dogs

Έτσι το όνομα της μεγάλης ντίβας μας συνδέθηκε για μια δωδεκαετία με κάδους απορριμάτων,με σκουπιδιάρικα και με την εγκατάλειψη του πάρκου.Τώρα θα αναγκαστεί (μετά θάνατον) να μνημονεύεται ανάμεσα σε σουβλάκια και σε hot dogs.

(φωτό αρχείου)

Καί όμως..

Όλα αυτά τα παρακμιακά έγιναν σε μια ανοικτή έκταση 52 στρεμμάτων (από τις ελάχιστες ελεύθερες σε όλο το λεκανοπέδιο) που αν υπήρχε όραμα και τόλμη σε αυτά τα 12 χρόνια, θα μπορούσε να αποτελεί περιβαλλοντικό κόσμημα της περιοχής. Πραγματικά αντάξιο της Μαρίας Κάλλας.

Η Μαρία Κάλλας (από εκεί που βρίσκεται) τι να σκέπτεται, άραγε, για τα σουβλάκια, τα hot dogs και τις.. καντίνες;