Αρχίζουν οι εγγραφές για το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Αρχίζουν τη Δευτέρα 30 Μαΐου και από ώρα 08:30, οι εγγραφές για τη συμμετοχή των παιδιών στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων.

«Ως δημοτική Αρχή συνεχίζουμε το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης με συνείδηση και επαγγελματισμό, τηρώντας πιστά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας & έχοντας πάντα σαν προτεραιότητα και επιδίωξη, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας έχουν εμπιστευθεί έως τώρα τα παιδιά τους» δήλωσε η πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ιωάννα Κυρίτση.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά δημοτών, κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου Βριλησσίων που έχουν γεννηθεί από το 2010 έως και το 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς. Επειδή ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν θα είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι εβδομαδιαίες περίοδοι του Summer Camp 2022 είναι οι παρακάτω:
• 1η εβδομάδα : 20 Ιουνίου έως 24 Ιουνίου 2022
• 2η εβδομάδα : 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2022
• 3η εβδομάδα : 4 Ιουλίου έως 8 Ιουλίου 2022
• 4η εβδομάδα : 11 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2022
• 5η εβδομάδα : 18 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου 2022
• 6η εβδομάδα : 25 Ιουλίου έως 29 Ιουλίου 2022

-Το πρόγραμμα φέτος θα υλοποιηθεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων, στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ).

-Κάθε Παρασκευή θα υπάρχει προγραμματισμένη εκδρομή, στην οποία η συμμετοχή θα είναι προαιρετική.
-Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων και στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) θα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, μπάσκετ-τένις- βόλεϊ-δρομικά παιχνίδια –ποδόσφαιρο-κολύμβηση -ενόργανη & ρυθμική γυμναστική- μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, αλλά και θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χειροτεχνία, φωτογραφία, σκάκι & επιτραπέζια παιχνίδια.

-Τα παιδιά που θα πηγαίνουν κολυμβητήριο, θα χωρίζονται σε γκρουπ, ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν επιπλέον, μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες, σκουφάκι κολύμβησης και μία δεύτερη αλλαξιά ρούχων. Η μεταφορά των παιδιών στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ θα γίνεται με πούλμαν. H προσέλευση των παιδιών στους χώρους υλοποίησης του προγράμματος, θα γίνεται μόνο από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους και από ώρα 07:00 έως 08:30. Η αποχώρηση θα γίνεται από 15:00 έως τις 15:30.
-Η παραλαβή των παιδιών από τρίτο πρόσωπο θα γίνεται μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του συνοδού που έχει δηλωθεί κατά την εγγραφή στο camp ότι μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί. Κατά τη διάρκεια της εξόδου, οι γονείς – κηδεμόνες -συνοδοί, φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίβλεψη των παιδιών τους. Σε περίπτωση αδιαθεσίας του παιδιού, θα ενημερώνεται άμεσα ο γονέας και το παιδί θα παραμένει σε ειδικό χώρο με την επίβλεψη ειδικού, έως ότου παραληφθεί από τον γονέα – κηδεμόνα. Εάν κάποιο παιδί θελήσει να επικοινωνήσει με τους γονείς του, θα μπορεί να απευθύνεται στους υπεύθυνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, ή στη Γραμματεία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού. Oι γονείς θα πρέπει να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με αντισηπτικό υγρό ή υγρά μαντηλάκια, με νερό, ενώ θα πρέπει να φορούν αθλητικά παπούτσια και καπέλο.
-Τα παιδιά θα χωριστούν σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους. Θα τους δίνεται ένα καρτελάκι όπου θα αναγράφεται το όνομά τους καθώς και η ομάδα στην οποία θα ανήκουν το οποίο θα πρέπει να φορούν καθημερινά και καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος. Κατά την αποχώρησή τους θα το παραδίδουν στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής που θα είναι υπεύθυνος για την αποχώρηση των παιδιών.
-Οι συμμετέχοντες που δεν θα τηρούν τους κανόνες λειτουργίας, δεν θα συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και θα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του προγράμματος ασκώντας λεκτική ή σωματική βία στους συναθλητές τους, θα απομακρύνονται από το camp.
-Δεν επιτρέπεται – απαγορεύεται:
α) τα παιδιά να έχουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα
β) ηλεκτρονικές συσκευές
γ) κινητά τηλέφωνα
δ) η είσοδος των γονέων στις εγκαταστάσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Για τυχόν απώλεια αντικειμένων των παιδιών, οι εργαζόμενοι του ΠΑΟΔΗΒ δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

• Αίτηση συμμετοχής την οποία θα μπορεί να αναζητήσουν οι γονείς από το site του Δήμου (www.vrilissia.gr). Για κάθε παιδί της ίδιας οικογένειας θα γίνεται ξεχωριστή αίτηση.
• Ιατρική βεβαίωση (παιδιάτρου ή καρδιολόγου). Ο γονέας βεβαιώνει ταυτόχρονα με την αίτησή του αυτή, ότι συμφωνεί με τη συνημμένη γνωμάτευση του γιατρού και ότι το παιδί του μπορεί να συμμετέχει χωρίς κανένα πρόβλημα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Για τυχόν αλλεργίες ή χρόνια νοσήματα, θα πρέπει να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος και να τους παραδίδονται τα φάρμακα εάν και εφόσον το παιδί ακολουθεί κάποια αγωγή.
• Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ)
• Βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων (σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία πρόσφατη βεβαίωση ΕΦΚΑ)
• Πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο έγγραφο που θα φαίνεται η ηλικία του παιδιού.
• Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (περίπτωση καύσωνα ή βροχής).
• Στα παιδιά θα προσφέρεται κολατσιό (συσκευασμένο σάντουιτς ,φρούτο και χυμός). Όσα επιθυμούν, θα μπορούν να φέρουν φαγητό από το σπίτι, το οποίο να συντηρείται
εκτός ψυγείου (εάν κρίνεται απαραίτητο από τους γονείς).

Κόστος Summer Camp

Τα παιδιά που θα εγγραφούν την πρώτη εβδομάδα του camp, θα έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν την Πέμπτη 16 & την Παρασκευή 17 Ιουνίου , δωρεάν, επειδή τα σχολεία κλείνουν στις 15 Ιουνίου, για τη διευκόλυνση των γονέων.
i. Η συνδρομή για κάθε περίοδο θα είναι πενήντα ευρώ (50€ ) και θα καταβάλλεται μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας – περιόδου, διαφορετικά το παιδί δεν θα γίνεται δεκτό
στο πρόγραμμα.
ii. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και δεύτερου παιδιού
στην ίδια οικογένεια, το κόστος είναι σαράντα ( 40€ ) ευρώ.
iii. Εάν το παιδί απουσιάσει έστω και μία μέρα από το πρόγραμμα, η απουσία δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί
σε άλλη περίοδο ούτε να μειωθεί το κόστος.
iv. Μετά την έναρξη του προγράμματος, επιστροφή χρημάτων γίνεται μόνο αν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος και θα γίνεται μόνο με την προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης του παιδιάτρου και την απόδειξη πληρωμής.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τον ΠΑΟΔΗΒ.
Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός
Κλειστό Γυμναστήριο: Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη (τέρμα Κισσάβου)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108101510, 2108101511 E.Mail: kleistob@otenet.gr
Site: www.vrilissia-arts-sports.gr