Απλή αναλογική -Απλός διαχειριστής

Μερικά πράγματα, τελικά, μόνον ο Αρκάς μπορεί να τα εξηγήσει.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων είναι φανατικός υποστηρικτής της απλής αναλογικής. Αλλά οι δημότες Βριλησσίων δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές που ψηφίστηκε στην Βουλή.Γι΄αυτό παρουσιάζουμε τις συνέπειες που θα έχει η καθιέρωση αυτού του εκλογικού συστήματος στα Βριλήσσια.

Κρίνεται η πολιτική θέση του δημάρχου

Ώστε να κρίνουν οι βριλησσιώτες, μεταξύ άλλων και την απόφαση του δημάρχου να ταχθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο υπέρ της απλής αναλογικής, ταυτιζόμενος πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ στο κορυφαίο αυτό ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γιατί πώς είναι δυνατόν να δηλώνει ο Δήμαρχος Βριλησσίων πολιτικά ανεξάρτητος όταν ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί ακριβώς που, λόγω του θεσμικού ρόλου σου, οφείλει να διαφοροποιηθεί ώστε να πείσεις για την ανεξαρτησία σου. Στον ίδιο τον εκλογικό νόμο!

Η αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών

Στο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων,λοιπόν, υπάρχουν 33 έδρες.
Με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών (2014) η σημερινή δημοτική αρχή έχει τις 19 έδρες και το σύνολο της αντιπολίτευσης έχει τις 14 έδρες.

Ποια θα ήταν, όμως, η κατανομή εδρών αν είχε εφαρμοστεί η απλή αναλογική στις τελευταίες εκλογές ;

Η παράταξη του δημάρχου με το 20,25% του πρώτου γύρου θα είχε λάβει 7 έδρες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε λάβει 12 έδρες. Δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε σχεδόν διπλάσιες έδρες από την παράταξη του δημάρχου! Και τις υπόλοιπες 14 έδρες θα τις είχαν μοιραστεί οι συνδυασμοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Συνολικά η αντιπολίτευση θα είχε 26 έδρες και η παράταξη του δημάρχου μόλις 7. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό.

Απλός διαχειριστής της γραφειοκρατίας

Δηλαδή για ένα ΣΥΡΙΖΑικής έμπνευσης σχέδιο που αποσκοπεί στην διάλυση των Δήμων ώστε να καταστούν οι δήμαρχοι «διακοσμητικοί» και απολύτως εξαρτώμενοι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αυτό είναι το όραμα που έχει ο Δήμαρχος Βριλησσίων;  Δυσκολεύεται να διοικήσει με τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους (του έχουν, ήδη, φύγει δύο) και θα διοικούσε με την.. αντιπολίτευση ;

Ο ισχυρισμός του ότι οι περισσότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι ομόφωνες καταδεικνύει την πλήρη απουσία οράματος για τα Βριλήσσια. Θεωρεί ο Δήμαρχος Βριλησσίων τον εαυτόν του απλό διαχειριστή. Γιατί, πράγματι, η πλειοψηφία των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου έχουν καθαρά διαχειριστικό χαρακτήρα.

Γι’ αυτό και ενίοτε ορισμένες αποφάσεις λαμβάνονται (σε όλους τους δήμους) «δια περιφοράς» χωρίς δηλαδή την σύγκληση του οργάνου (προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της βαρετής γραφειοκρατίας)

Αξίζουμε καλλίτερης τύχης

Αλλά το δημοτικό συμβούλιο είναι πολιτικό όργανο! Δεν είναι γραφειοκρατική βαθμίδα.
Αλλοίμονο αν τα Βριλήσσια περιπέσουν σε αυτήν την άχαρη μοίρα.
Της μίζερης γραφειοκρατίας. Αξίζουν σίγουρα ένα καλλίτερο μέλλον.

Ο Δήμος απαιτεί όραμα, έργα, τολμηρές αποφάσεις και, ενίοτε, συγκρούσεις.
Δεν είναι δυνατόν να σε ψηφίζει ο κόσμος για να εφαρμόσεις το πρόγραμμα της .. αντιπολίτευσης! Γιατί έτσι, εκτός όλων των άλλων, καταργείς και τον ρόλο της αντιπολίτευσης. Δηλαδή τον έλεγχο της κυβερνώσας παράταξης.

Οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

Αν αυτό ονειρεύονται οι αρρωστημένοι εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η αστική κοινωνία των Βριλησσίων δεν μπορεί να ανεχθεί καθεστωτικές νοοτροπίες ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Όπως δεν μπορεί να ανεχθεί και μια δημοτική αρχή που δηλώνει ότι προτιμάει να διαθέτει 7 δημοτικούς συμβούλους αντί για 19!

Η πλήρης ταύτιση του δημάρχου με τον ΣΥΡΙΖΑ στο κρισιμότερο ζήτημα τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και για τα ίδια τα Βριλήσσια, είναι καταλυτική για το πώς αντιλαμβάνεται το αξίωμα το οποίο του εμπιστεύτηκαν οι δημότες.