Δώδεκα χρόνια για μια καντίνα στο πάρκο «Μαρία Κάλλας»

Περιβαλλοντική ανάπτυξη με.. Hot Dog

Μια καντίνα και ένας κινητός θερινός κινηματογράφος είναι το αναπτυξιακό-περιβαλλοντικό σχέδιο της δημοτικής αρχής για την ναυτική βάση Βριλησσίων.Για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.Για 52 στρέμματα ελεύθερης γης. Στην διασταύρωση των λεωφόρων Πεντέλης και Αναπαύσεως.Η έκταση παραχωρήθηκε δωρεάν στον Δήμο Βριλησσίων από το Πολεμικό Ναυτικό το 2005.

Η τελετή παράδοσης της ναυτικής βάσης από το Πολεμικό Ναυτικό στον Δήμο Βριλησσίων (2005)
Η τελετή παράδοσης της ναυτικής βάσης από το Πολεμικό Ναυτικό στον Δήμο Βριλησσίων (2005)

Τότε μέσα σε ένα χρόνο (2005-2006) σχεδιάστηκε,χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε ένα πάρκο στα τμήμα της ναυτικής βάσης του οποίου η είσοδος είναι από την λεωφόρο Πεντέλης.

Το πάρκο της ναυτικής βάσης στα εγκαίνια (2006)

Στα επόμενα δώδεκα χρόνια λειτούργησε μια καντίνα-μπυραρία (για ένα καλοκαίρι) και τώρα σχεδιάζεται μία δεύτερη καντίνα μαζί με θερινό σινεμά (απόφαση δημοτικού συμβουλίου 20/06/2018

12 χρόνια για μια καντίνα (φωτό αρχείου)

Το «όραμα» των κυλικείων

Οι διοικήσεις του Δήμου επί 12 χρόνια δεν ασχολήθηκαν καν με την αξιοποίηση αυτού του πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου του Δήμου Βριλησσίων. Εξάντλησαν το «όραμά» τους σε εκμισθώσεις .. κυλικείων. Το ίδιο το πάρκο της ναυτικής βάσης παραμένει, στην ουσία, αναξιοποίητο.

Η σημερινή διοίκηση δαπανά 4.500.000 ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο ιδιώτη, χωρίς σχεδιασμό για το τι θα το κάνει. Και τα 52 στρέμματα της ναυτικής βάσης τα αξιοποιεί με μια καντίνα και ένα θερινό σινεμά.