Στον Δήμο Χαλανδρίου η πρώτη εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος με ζώα συντροφιάς στη χώρα

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Χαλανδρίου», ο Δήμος διοργανώνει την εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος με τετράποδα συντροφιάς, υπό τον τίτλο «Κυνηγώντας την ουρά μας». Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς» και συνεκτιμώντας την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να έρθει πιο κοντά στη φύση, οι διοργανωτές δίνουν «ραντεβού» στη Ρεματιά τη Δευτέρα 4 Απριλίου (18.00).

  Η δωρεάν δράση, που, όπως σημείωσε η διοίκηση, υλοποιείται για πρώτη φορά από Δήμο στη χώρα, περιλαμβάνει διαδρομή συνολικής απόστασης δύο χιλιομέτρων μεικτής διαδρομής δημόσιας οδού και τμημάτων της παραρεμάτιας ζώνης, με χωμάτινα μονοπάτια. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης είναι ο αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής,

Τρόποι συμμετοχής

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, από την Παρασκευή 25 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 31/03 2022, και ώρα 16:00, σε αυτόν τον σύνδεσμο. Ανώτατο όριο συμμετοχών είναι 100 βαδιστές με τα ζώα συντροφιάς τους.

Όροι διεξαγωγής

Η ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης είναι η Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022, με ώρα εκκίνησης 18:00. Το χρονικό όριο τερματισμού της των 2.000μ, είναι τα εξήντα λεπτά. Πέραν αυτού του ορίου, οι συμμετέχοντες βαδίζουν χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι η είσοδος του «Ευριπίδειου» Θεάτρου Ρεματιάς. Την ημέρα της εκδήλωσης θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη στον χώρο της εκκίνησης- τερματισμού και ανάπαυσης των ζώων (εντός του τοπόσημου της περιοχής).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος, άτομα άνω των δεκαοχτώ ετών. Όλοι-ες συνοδοί των τετράποδων, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό, καθώς θα συμμετάσχουν με δική τους αποκλειστικά ευθύνη.
Τα ζώα που θα συμμετάσχουν πρέπει να είναι αρτιμελή και στειρωμένα, ενώ πρέπει να φέρουν τσιπ (με καταχώρηση του αριθμού), αποπαρασιτωμένα, πλήρως εμβολιασμένα και να μην πάσχουν από λοιμώδες νόσημα, μεταδοτικό σε άλλα τετράποδα ή ανθρώπους.

Επί ποδός κτηνίατρος και συμπεριφοριολόγος

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως τονίστηκε, τα ζώα θα φέρουν λουρί (κατά προτίμηση κοντό) και θα βρίσκονται υπό την πλήρη ευθύνη των ιδιοκτήτων τους. Δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή ζώων που θα επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά προς άλλα ζώα ή ανθρώπους, ενώ οι ιδιοκτήτες οφείλουν να διαθέτουν φίμωτρο, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης. Για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των ζώων υπεύθυνος θα είναι ο ειδικός συμπεριφοριολόγος ζώων, Χρήστος Καραγιάννης, ο οποίος θα εποπτεύει την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

Για τον έλεγχο της υγείας των ζώων που θα συμμετάσχουν, υπεύθυνη κτηνίατρος θα είναι η Άννα Σούσου, η οποία θα εγγυηθεί ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ευζωία, η ασφάλεια των ζώων και πως κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους, δεν θα υποστούν πόνο, φόβο, αγωνία και καταπόνηση. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από την έναρξη έως τη λήξη της, με βάση την ίδια ενημέρωση, θα εποπτεύει όλη την όλη διεξαγωγή, παρέχοντας την επιστημονική της βοήθεια.

Όπως ανέφερε ο Δήμος Χαλανδρίου, ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση των διαδρομών και των κανονισμών –διαδικασιών, καθώς και διακοπή ή αναβολή της εκδήλωσης, εάν κριθεί απαραίτητο, από τη διοργανώτρια αρχή, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών ή για άλλους λόγους και πάντα έχοντας ως γνώμονα, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων.

«Όχι, λοιπόν, “Εγώ το λέω στον σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του”, αλλά χαρούμενες ουρίτσες να ανεμίζουν και η ευγενής άμιλλα να φτάνει στα ύψη! Σας περιμένουμε!», καταλήγει το κάλεσμα των διοργανωτών.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη της εκδήλωσης