Περιπετειώδης διάσωση γάτας στη Λεωφόρο Μεσογείων (βίντεο)

Η κινητοποίηση και ο συντονισμός Συλλόγου Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής, Πυροσβεστικής, Δήμου μαζί με την τυχαία παρουσία του καλαθοφόρου της Περιφέρειας στην περιοχή, έσωσαν μια γάτα.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Σύλλογος ενημερώθηκε ότι σε διάζωμα επί της λεωφόρου Μεσογείων υπήρχε ένα γατάκι σε μεγάλο δέντρο. Μετά από παρέμβαση του δημοτικού τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ήρθε ένα πυροσβεστικό όχημα, αλλά οι προσπάθειες ήταν ατελέσφορες, γιατί ο «μικρούλης» είχε σκαρφαλώσει πολύ ψηλά.

Έπειτα από δύο ώρες προσπαθειών, ζητήθηκε από τον χειριστή τού καλαθοφόρου της Περιφέρειας να βοηθήσουν, με τον Σύλλογο να τον συγχαίρει για την παρέμβαση, «παρότι ο μικρός αναρριχητής δάγκωσε για τα καλά τον άνθρωπο που τον έσωσε!».

Οι ζωόφιλοι ευχαριστούν θερμά τον δημοτικό πρoϊστάμενο Νίκο Τσιντάνο, «του οποίου η παρουσία ήταν καθοριστική», την Πυροσβεστική, που «παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, τελικά βοήθησε», όπως και την κτηνίατρο – ειδική συνεργάτιδα του Δήμου για τα αδέσποτα Ελευθερία Παπαδοπούλου, η οποία ήρθε αμέσως και πήρε το γατάκι για να το περιθάλψει στο ιατρείο της». «Ένα σπίτι για τον μικρούλη θα ήταν η αρχή για μια όμορφη ζωή» καταλήγει ο Σύλλογος.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΓΑΤΟΥΛΑΣ👏👏👏

Λένε ότι η περιέργεια σκότωσε τη γάτα…Όμως η άμεση κινητοποίηση και ο εξαιρετικός συντονισμός του συλλόγου μας ,του δήμου ,της πυροσβστικής, αλλά και η τυχαία παρουσία του καλαθοφόρου της περιφέρειας στην περιοχή, έσωσαν τη γάτα!!! Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι σε διάζωμα επί της λεωφόρου Μεσογείων, υπήρχε ένα γατάκι σκαρφαλωμένο σε ένα αρκετά ψηλό δέντρο. Από νωρίς το πρωί περαστικοί είχαν ενημερώσει την πυροσβεστική, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από παρέμβασητου συλλόγου και του προισταμένου του τμήματος περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του δήμου, ήρθε ένα πυροσβεστικό όχημα, αλλά οι προσπάθειες ήταν ατελέσφορες, γιατί ο μικρούλης είχε σκαρφαλώσει πολύ ψηλά. Για καλή μας τύχη μετά από περιπου δύο ώρες προσπαθειών, ζητήθηκε από τους εργαζόμενους της περιφέρειας και από τον χειριστή του καλαθοφόρου να βοηθήσουν, κάτι που δέχτηκαν με μεγάλη προθυμία !!! Τους ευχαριστούμε θερμά για την βοήθειά και την υπομονή τους, παρόλο που ο μικρός αναρριχητής δάγκωσε για τα καλά τον άνθρωπο που τον έσωσε !!! Ευχαριστούμε θερμά τον προιστάμενο του δήμου. Νίκο Τσιντάνο, που είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια, και η παρουσία του ηταν καθοριστική. Την πυροσβεστική, που παρά τις αρχικές αντιρρήσεις τελικά βοήθησε, την κτηνίατρο και ειδική συνεργάτιδα του δήμου για τα αδέσποτα Ελευθερία Παπαδοπουλου, η οποία ήρθε και πήρε το γατάκι για να το περιθάλψει στο ιατρείο της και φυσικά τους υπαλλήλους της περιφέρειας για την καθοριστική τους βοήθεια !!!!!!! Ένα σπίτι για τον μικρούλη θα έριχνε τίτλους τέλους στην περιπέτειά του και θα ήταν η αρχή για μια όμορφη ζωή……..

Posted by Σύλλογος Ζωοφίλων Αγίας Παρασκευής on Thursday, June 4, 2020