Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων στη Κηφισιά

Σε θετική κατεύθυνση κινείται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς τουλάχιστον όσον αφορά στους Δήμους Αττικής, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς. Σε σχετικό σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή επιτρέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων σε δημόσιες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις.

Με το προτεινόμενο άρθρο οι Δήμοι της Αττικής και ο Δήμος Κηφισιάς, οι οποίοι στερούνται γεωργικών εκτάσεων θα μπορέσουν να προσφέρουν στα ζώα συντροφιάς χώρους προσωρινής παραμονής και περίθαλψης. Ο Δήμος Κηφισιάς από το 2014 έχει θέσει στόχο τη δημιουργία καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των αδέσποτων ζώων επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αχιλλέας Κουρέπης: « Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο»

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εκάλης και Ζωοφιλίας Αχιλλέας Κουρέπης  μιλώντας στην «Αμαρυσία» για το θέμα τονίζει ότι: «Το Νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση και είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν καταφύγιο αδέσποτων, οι Δήμοι που βρίσκονται σε αστικό ιστό. Παρότι ο Δήμος μας επεδίωξε συστηματικά την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για αγορά, ωστόσο κανένα οικόπεδο δεν πληρούσε τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται από το νόμο, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα έργο που θα διευκόλυνε την ροή του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς από το 2014 έχει κάνει εκατοντάδες υιοθεσίες και στειρώσεις, οι οποίες έχουν συγκρατήσει τον αριθμό των αδέσποτων στον Δήμο. Τέλος, ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος τόνισε ότι δεν κατανοεί τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τις φιλοζωικές για το θέμα.