Υπό κατάληψη το ΓΕΛ Νέου Ψυχικου – Δωρεάν τεστ κορωνοΐού στους μαθητές από τον Δήμο

Τη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους των μαθητών του υπό κατάληψη Γενικού Λυκείου Νέου Ψυχικού, παρουσία του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημήτρη Φωτιάδη και της προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Γιώτας Πλιάκα.

Οι μαθητές ανέφεραν τα θέματά που τους προβληματίζουν, τα οποία αφορούσαν αρχικά στην εκτεταμένη χρήση μάσκας, στην καθαριότητα του σχολείου τους, καθώς και στην επαναλειτουργία μιας μη λειτουργικής τουαλέτας. Όλα τα παραπάνω αιτήματα, ως απολύτως λογικά, έγιναν αμέσως δεκτά. Στη συνέχεια συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα, όπου ο δήμαρχος έδωσε αναλυτικές απαντήσεις στο ποια από αυτά μπορούν να υλοποιηθούν και ποια όχι.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές ότι αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών, ενώ οι μαθητές δεσμεύτηκαν ότι θα διαφυλάξουν το σχολείο τους από φθορές και βανδαλισμούς. Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη κατάληψη συμμετείχαν αρκετά παιδιά, ο Δήμος ανέλαβε να κάνει σε όλα δωρεάν τεστ κορωνοΐού, ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν πίσω στα θρανία τους με ασφάλεια.

πηγή: Αμαρυσία