Ξεκινούν οι προβολές του «Cine Δράση» στο Β’ Γυμνάσιο

Με την γαλλική ταινία «Αυτή η γη είναι δική μας» ξεκινούν την Πέμπτη 17 Ιουνίου οι θερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων «Cine -Δράση».

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 21.00 στο προαύλιο του Β’ Γυμνασίου Βριλησσίων (Ταϋγέτου και Ξάνθης).

Η υπόθεση της ταινίας

Η Πολίν, μια αυτοαπασχολούμενη νοσοκόμα σε μια περιφέρεια ορυχείων στη Βόρεια Γαλλία, μεγαλώνει μόνη τα δύο της παιδιά και φροντίζει τον πατέρα της, έναν συνταξιούχο σιδηρουργό με πλούσια συμμετοχή στο εργατικό κίνημα. Χωρίς πολιτική σκέψη, αφοσιωμένη και γενναιόδωρη, κοινωνικά χρήσιμη, αποτελεί ηθικό πρότυπο για όλους και απολαμβάνει τη συμπάθεια φίλων και ασθενών, ανθρώπων με ποικίλες πολιτισμικές αναφορές τους οποίους φροντίζει και οι οποίοι βασίζονται σε αυτή.   Η αναγνωρισιμότητα, η δημοφιλία και η ακεραιότητα της κινούν το ενδιαφέρον του συνεργάτη της, ηλικιωμένου τοπικού  γιατρού, πρώην ευρωβουλευτή και στελέχους του ανερχόμενου εθνικιστικού κόμματος, από την προσωπικότητα του οποίου είναι γοητευμένη η νεαρή γυναίκα.  Αυτός της προτείνει να βάλει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με το συγκεκριμένο κόμμα, στην ηγεσία του οποίου βρίσκεται μια άλλη γυναίκα. Η Πολίν, κολακευμένη  αποδέχεται την πρόταση και θα επιμείνει πεισματικά στην απόφαση της, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από οικογένεια που αντιμαχόταν τη φασιστική ιδεολογία και πρακτική, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της και πολλών άλλων δικών της ανθρώπων. Μόνον όταν προκύψουν διάφορες συγκρουσιακές καταστάσεις που αντιβαίνουν στον προσωπικό της κώδικα αξιών θα επανεξετάσει τη στάση της.

Η  ταινία του Λούκα Μπελβό («38 Μάρτυρες», «Μήπως είσαι ο τύπος μου»)  δίχασε τη Γαλλία και ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων στους οπαδούς της Λεπέν.