Ξεκινά για 4η χρονιά η μαθητική δράση «Πάμε Ανακύκλωση»

Για τέταρτη χρονιά, ο Δήμος Βριλησσίων ενεργοποίησε τη μαθητική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» σε Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, μπαταρίες και ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές. Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ», https://followgreen.gr/vrilissia/contest.

Το Followgreen του Δήμου Βριλησσίων θέλοντας να στηρίξει ενεργά την προσπάθεια αυτή, προχώρησε σε προμήθεια 85 χάρτινων κάδων ανακύκλωσης για τις σχολικές μονάδες. Η διανομή πραγματοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ψηφιακών Εφαρμογών, Aλέξη Μαυραγάνη, και τους συνεργάτες της δράσης Followgreen.

Η σχολική δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος, ενώ τα πρώτα σε επιδόσεις ανακύκλωσης στην πηγή (ΔσΠ) θα λάβουν χρηστικά δώρα για τη στήριξη και διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου.

«Ο Δήμος Βριλησσίων φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με τον ίδιο ενθουσιασμό και τη φετινή σχολική περίοδο, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους σε όλη την κοινότητα των Βριλησσίων» αναφέρει η δημοτική Αρχή σε σχετική ανακοίνωση.