«Πώς μεγαλώνουμε έξυπνα παιδιά» από τη Σχολή Γονέων

δεύτερη φετινή διάλεξη της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στις 6.00 μ.μ. μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ. Θέμα της διάλεξης: «Πώς μεγαλώνουμε έξυπνα παιδιά, με όρους δομής και λειτουργίας εγκεφάλου». Ομιλήτρια : Έφη Βαλιάντζα-Αφτιά Δρ. Μηχανικός Περιβάλλοντος και Νηπιαγωγός.

To περιεχόμενο της διάλεξης

Θα αναφερθούν οι τρόποι με τους οποίους αναπτύσσεται η ευφυΐα στον εγκέφαλο των μικρών παιδιών, με όρους δομής και λειτουργίας του, πράγματα που αποτέλεσαν το ουσιώδες περιεχόμενο, τόσον της διδακτορικής διατριβής της ομιλήτριας, όσον και μιας μεταδιδακτορικής παιδαγωγικής έρευνας της, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρκεί να επαναπαυτούμε στην κληρονομικότητα, ή μήπως υπάρχουν σημαντικές παράμετροι μέσα και πέραν από αυτήν, που καθορίζουν την πορεία της ευφυίας μας;

Η διαδικασία

Προκειμένου να υπάρχει επάρκεια χρόνου για συζήτηση, η διάλεξη έχει προγραμματισθεί σε δύο διαδοχικές, αλλά χρονικά συνεχόμενες «αίθουσες» του ΖΟΟΜ.

Για να παρακολουθήσετε την διάλεξη:

Κατεβάστε από το διαδίκτυο δωρεάν, την εφαρμογή ΖΟΟΜ στον υπολογιστή σας.

Πέντε λεπτά πριν την έναρξη της διάλεξης ενεργοποιείστε μέσω του διαδικτύου την ιστοσελίδα που αρχίζει από http….και η οποία σας δίνεται παρακάτω, για το Α ΜΕΡΟΣ της διαλέξεως.

Θα σας ζητηθεί ένας κωδικός (pwd=PASSWORD). Αντιγράφετε και βάζετε τον κωδικό του Α ΜΕΡΟΥΣ, που βλέπετε αμέσως κάτω από την ιστοσελίδα.

Περιμένετε λίγο, μέχρι να σας κάνει αποδεκτούς στην “αίθουσα “ ο ομιλητής, οπότε θα εμφανισθεί η οθόνη του ΖΟΟΜ.

Πατάτε το κουμπί του μικροφώνου (κάτω αριστερά), ώστε να δείχνει απενεργοποιημένο (συνήθως βγαίνει επάνω του μια κόκκινη γραμμή για να δείξει την απενεργοποίηση), ώστε να μην ακούγονται οι διάφοροι ήχοι από τους χώρους παρακολούθησης κατά την παρουσίαση του ομιλητού. Μόνον όταν εσείς θέλετε να μιλήσετε, ενεργοποιείτε αυτό το κουμπί. Παρόμοια είναι και η λειτουργία του κουμπιού της οθόνης, ακριβώς δίπλα από το κουμπί του μικροφώνου, αν θέλετε να φαίνεστε ή όχι.

Όταν θα τελειώσει ο χρόνος του Α ΜΕΡΟΥΣ (40 λεπτά), η οθόνη θα σταματήσει να φαίνεται, διότι υπάρχει περιορισμός χρόνου από το ίδιο το ΖΟΟΜ, και θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία εισόδου, με την ιστοσελίδα και τον κωδικό του Β ΜΕΡΟΥΣ, όπως φαίνονται παρακάτω.

Εναλλακτικώς, εφόσον έχετε το ΖΟΟΜ στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το ανοίξετε στην σελίδα ΗΟΜΕ που φαίνεται μόλις ανοίξετε την πλατφόρμα, και να πατήσετε το κουμπί JOIN, οπότε θα σας ζητηθούν τα στοιχεία MEETING ID και στην συνέχεια PASSCODE, τα οποία επίσης σας δίνονται στις δύο προσκλήσεις αντιστοίχως παρακάτω:

Α ΜΕΡΟΣ

ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑΑΦΤΙΑ is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑΑΦΤΙΑ‘s Zoom Meeting

Time: Jan 22, 2021 06:00 PM Athens

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/72455452256?

pwd=TzJDNFNvTEtYejlrbEo5allVdjM4dz09

Meeting ID: 724 5545 2256

Passcode: kGAxW4

Β ΜΕΡΟΣ

ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑΑΦΤΙΑ is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: ΕΦΗ ΒΑΛΙΑΝΤΖΑΑΦΤΙΑ‘s Zoom Meeting

Time: Jan 22, 2021 06:40 PM Athens

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/71964689583?

pwd=bGUxWFdndHgwTmVNT3VQQWw5QmNJdz09

Meeting ID: 719 6468 9583

Passcode: w2tNkT.