Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Ποιοι και γιατί συκοφαντούν τους αγώνες των μαθητών

Για κατασυκοφάντηση των αγώνων των μαθητών κάνει λόγο η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στο κράτος για τα ελλιπή, όπως αναφέρει, μέτρα που έχει λάβει για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

Τις τελευταίες ώρες διεξάγεται μια ανηλεής επίθεση κατά των μαθητών, κατά των παιδιών μας, που στοιβαγμένα στα 27μελή κλουβιά τους, σε συνθήκες -κατά τα άλλα- απαγόρευσης των συναθροίσεων περισσοτέρων των 9 ατόμων, αντιλαμβάνονται τον εμπαιγμό, αγανακτούν και αποφασιστικά διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για τη σχολική καθημερινότητα.

Κατηγορούν τους μαθητές ότι κινούνται επιπόλαια, βάζοντας σε κίνδυνο τους ίδιους και το περιβάλλον τους, κατηγορούν τους μαθητές ότι λειτουργούν ως «επιδημιολογική βόμβα», τους ταυτίζουν με τα αντιεπιστημονικά σενάρια συνομωσίας και «αρνητών της μάσκας». Δεν είναι όμως η μάσκα που προσπαθεί να πνίξει τη φωνή των μαθητών. Είναι όλοι εκείνοι που, με τις αποφάσεις τους, επέβαλαν την δίκαιη αντίδρασή τους.

Κατασυκοφαντούν τους μαθητικούς αγώνες, αυτοί που δεν αξιοποίησαν τον χρόνο που κερδήθηκε το προηγούμενο διάστημα, από την πειθαρχημένη στάση συνολικά του λαού, της νεολαίας, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την προστασία μαθητών κι εκπαιδευτικών.

Αυτοί που  συνεχίζουν να κλίνουν σε όλους του τόνους την ατομική ευθύνη, ξεχνώντας τη δική τους, την κρατική ευθύνη, που περιμένουμε εδώ και 7 μήνες να εκφραστεί. 

Εκείνοι που κυνικά ομολογούν ότι «τα μέτρα για την προστασία των σχολείων από τον κορωνοϊό κοστίζουν, την ώρα που μοιράζουν 70 δισ. ευρώ σε επιχειρηματικούς  ομίλους, παίζοντας με την υγεία και τη ζωή  την  δικιά  μας και των παιδιών μας.

Εκείνοι που επιχειρούν να καταστείλουν όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται για το δικαίωμά του στην υγεία, στην ισότιμη και ολόπλευρη μόρφωση, στη ζωή με δικαιώματα. 

Ήρθε λοιπόν  η ώρα να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα των σχολείων είναι αυτά που υποκινούν τους αγώνες των μαθητών. Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον δίκαιο και ελπιδοφόρο αγώνα των μαθητών προκειμένου να παρθούν έστω και τώρα -καθυστερημένα- τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και να εξασφαλίζεται η ποιοτική μόρφωση των μαθητών από κάθε άποψη.