Με τους βραβευμένους μαθητές που διακρίθηκαν στο πρόγραμμα «Εικονονική Επιχείρηση» συναντήθηκε ο Κ. Βαφειάδης

ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ

Τη βραβευμένη ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Καντά για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της «Εικονικής Επιχείρησης – Junior Achievement Greece», επισκέφτηκαν, μετά από πρόσκληση του σχολείου, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βαφειάδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης Σοφία Χαντζάρα, την Τρίτη 9 Μαΐου 2023.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονικής Επιχείρησης ja Greece», μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, με υπεύθυνη την καθηγήτρια Μαρία Τζώρτζη, δημιούργησαν τη δική τους εικονική εταιρεία «MugTrip», η οποία προσφέρει επαναχρησιμοποιούμενες μεταλλικές κούπες καφέ και οικολογικές πάνινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων. Οι κούπες ήδη διακινούνται σε ένα δίκτυο συνεργαζόμενων καφετεριών και κινητοποιούν τους χρήστες/καταναλωτές προς ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον.

Επιπλέον, η «MugTrip», για κάθε δένδρο που σώζεται από τη μείωση κατανάλωσης χάρτινων ποτηριών δωρίζει χρήματα για τη δενδροφύτευση ενός νέου δένδρου.

Ο κ. Βαφειάδης συνεχάρη τους μαθητές και δήλωσε ότι «τέτοιου είδους προγράμματα και διακρίσεις μαθητών σαφώς καταδεικνύουν την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που αυτοί λαμβάνουν, αλλά και αποτελούν ουσιαστικά εφόδια για το μέλλον τους».

Η κ. Χαντζάρα εξήρε την προσπάθεια και το άρτιο αποτέλεσμα των μαθητών και δήλωσε: «΄Στηρίζουμε και επιβραβεύουμε τέτοιες δράσεις της νέας γενιάς και των μαθητών μας, προκειμένου να ενισχύσουμε την οικολογική τους συνείδηση και να αντιληφθούμε επιτέλους ως κοινωνία, ότι είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αποφεύγουμε τις αλόγιστες παρεμβάσεις με τις ολέθριες συνέπειες».

H «Εικονική Επιχείρηση» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 15-18 ετών (Γ’ Γυμνασίου έως και Γ’ Λυκείου). Υλοποιείται δωρεάν από το Junior Achievement Greece σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα και συνολικά σε 117 χώρες.