Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Βριλησσίων: Με το βιβλίο «Φυσικό μυθιστόρημα» συνεχίζονται οι συναντήσεις

Με το βιβλίο «Φυσικό μυθιστόρημα» του Georgi Gospodinov θα συνεχιστούν οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης του Δήμου Βριλησσίων. Η δια ζώσης ανάγνωση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί- όπως κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα- την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στις 19.30 στο αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου (Κισσάβου 11- 1ος όροφος)

Το βιβλίο

Ο Georgi Gospodinov δημιουργεί τη δική του εκδοχή ενός «φυσικού μυθιστορήματος» προερχόμενου από τις στιγμές της καθημερινής ζωής.

Με ιδιαίτερο χιούμορ, ο συγγραφέας και αφηγητής του βιβλίου εκφράζει την ανάγκη να αποδεχτεί τον διαλυμένο γάμο του και την απιστία της συζύγου του. Ο κεντρικός χαρακτήρας ίσως να υποφέρει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής· ίσως να είναι εγκλωβισμένος σε μια προκατειλημμένη αν και στωική εκτίμηση της ακατάστατης ροής της ζωής. Όποια κι αν είναι η αιτία, ο μονόλογός του μετατρέπεται σ’ ένα πρωτότυπο, συναρπαστικό βιβλίο που υπονοεί άψογα στον πυρήνα του το κενό και τη θλίψη.

Με υπαινικτικές συνδέσεις με τη σύγχρονη γαλλική φιλοσοφία, ο Georgi Gospodinov μοιράζεται μαζί μας ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα για τις προσωπικές σχέσεις και τις απρόσμενες συνέπειές τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).