Άνοιγμα σχολείων: Σε νέα συνεδρίαση των ειδικών οι αποφάσεις

Οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται θετικοί για να ανοίξουν τα δημοτικά – Αποθαρρύνθηκαν και δεν έλαβαν οριστική απόφαση μετά τη σημερινή αύξηση των κρουσμάτων

Σε νέα συνεδρίαση που θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου παραπέμπεται η λήψη αποφάσεων για το άνοιγμα των σχολείων. Παρά τις εκτιμήσεις ότι οι αποφάσεις όχι μόνο θα λαμβάνονταν, αλλά και θα ανακοινώνονταν σήμερα, τελικά η συνεδρίαση απέβη άκαρπη λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ των επιδημιολόγων και των άλλων ειδικών.

Ωστόσο, παραμένει στο τραπέζι με ισχυρές πιθανότητες να ανοίξουν τα σχολεία είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε την Δευτέρα 11 του μήνα. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται -με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστρέψουν τα παιδιά στις τάξεις τους- είναι να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι εκπαιδευτικές βαθμίδες: Να προηγηθούν δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και να ακξολουθήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί συνέκλιναν στο να πουν ναι στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά το γεγονός ότι καταγράφηκε νέα αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο εικοσιτετράωρο τους αποθάρρυνε, με αποτέλεσμα να ζητήσουν ουσιαστικά πίστωση χρόνου για να λάβουν αποφάσεις, έχοντας στο μεταξύ εκτιμήσει περισσότερο τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν και τις επόμενες μέρες.