1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων: Βράβευση του τμήματος Β3

Το Σάββατο 27/5/2023 στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης παράλληλα με την εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του τμήματος Β3 του σχολείου μας στην εικαστική δράση βίντεο «Φαγητό στο πιάτο μας  ή στον κάδο μας»  που διοργάνωσε ο Δήμος Βριλησσίων.Tα παιδιά έλαβαν επαίνους για τη συμμετοχή τους και όμορφα ατομικά χρηστικά δώρα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Β3 έφτιαξανμε κέφι και ενθουσιασμό ένα βιντεάκι με τίτλο: «Όλα στη θέση τους!» και ανέδειξαν όλη την προσπάθεια που γίνεται από τα παιδιά να ξεχωρίζουν τα απορρίμματά τους ανά είδος και έτσι να μειώσουν δραστικά τον όγκο των κοινών απορριμμάτων. Κάθε αίθουσα διαθέτει δύο μεγάλους κάδους, έναν για χαρτιά κι έναν για πλαστικά μπουκάλια. Διαθέτει επίσης ειδικό δοχείο για μπαταρίες και ειδική τσάντα για καπάκια. Στο ισόγειο του κτηρίου τοποθετήσαμε ειδικό κάδο για τα κουτάκια αλουμινίου και έξω από το κυλικείο έναν κάδο για τα οργανικά απορρίμματα όπως οι φλούδες από τα φρούτα ή τα υπολείμματα του κολατσιού τους. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη συμμετοχή του σχολείου στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων και στην Πανελλήνια καμπάνια της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen.

Το βιντεάκι των παιδιών μας μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω link:

https://followgreen.gr/vrilissia/vote/single/current

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας για την στήριξη τους στις δράσεις μας, τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Μαυραγάνη για την πολύτιμη συμβολή του, τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για τη σημαντική συνδρομή του καθώς και την Διευθύντρια κ. Σύρμα που μας καθοδηγεί και μας εμπνέει να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να θέτουμε υψηλότερους στόχους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δεσμεύθηκαν πως τη νέα σχολική χρονιά θα συνεχίσουν να κινούνται με το ίδιο κέφι και την ίδια αποφασιστικότητα προς τον στόχο τους για ένα καθαρότερο περιβάλλον κι ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη.