1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων: Κατέκτησε το «χρυσό» στον Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση – Followgreen»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Το Σάββατο 27/5/2023 στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο Πάμε Ανακύκλωση πουυλοποίησε για 6η συνεχή χρονιά ο Δήμος Βριλησσίων στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για την ανακύκλωση, Followgreen.

Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό τα παιδιά του σχολείου μας παρέλαβαν το 1ο Βραβείο κερδίζοντας τους περισσότερους πόντους ανακύκλωσης καθώς όλη τη σχολική χρονιά με επιμονή και μεθοδικότητα έκαναν διαλογή στην πηγή, χωρίζοντας τα απορρίμματα του τμήματός τους ανά είδος στου ειδικούς κάδους. Το βραβείο συνοδευόταν από ένα χρηστικό δώρο για το σχολείο μας. Δεν έλειψαν και οι βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις στο χώρο του Πάρκου όπου τα παιδιά μας έδωσαν ηχηρό παρόν. Τα παιδιά συνοδεύονταν από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Followgreen κ. Παπαδοπούλου Χρυσήκαθώς και τις καθηγήτριες κ. Βασιλογιάννη Ευαγγελία και Παπασταθοπούλου Τριανταφυλλιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γονείς των μαθητών/τριών μας για την στήριξη τους στις δράσεις μας, τη Δ/νση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Μαυραγάνη για την πολύτιμη συμβολή του, τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για τη σημαντική συνδρομή του καθώς και την Διευθύντρια κ. Σύρμα που μας καθοδηγεί και μας εμπνέει να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να θέτουμε υψηλότερους στόχους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δεσμεύθηκαν πως τη νέα σχολική χρονιά θα συνεχίσουν να κινούνται με το ίδιο κέφι και την ίδια αποφασιστικότητα προς τον στόχο τους για ένα καθαρότερο περιβάλλον κι ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη.